DEH

DEH

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το ραγιαδισμό και την εξαθλίωση εισηγήθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στη συνεδρίασητου ΔΣ στις 14-10-2011.

Στη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικήςκαι των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Κουκουλόπουλος), θεώρησαν πως θα περάσει τοπολυνομοσχέδιο και σαν αιχμή υλοποίησης αυτής της πολιτικής, μίλησαν για νέομισθολόγιο μοιράζοντας την φτώχια και την εξαθλίωση που μας φέρνει η πολιτικήπου τόσα χρόνια στηρίζουν.
Η συνεργασία της κυβέρνησης με τη ΝΔ,το ΛΑΟΣ, και το κόμμα της Μπακογιάννη, μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικέςηγεσίες δημιουργούν μια συγχορδία τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους πουμε ψέματα και μισές αλήθειες προσπαθούν να περάσουν τη βάρβαρη πολιτική τηςΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τουσυνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ, σωματείο πριν ακόμα γίνουν νόμος τοπολυνομοσχέδιο και ενώ η ΓΕΝΟΠ προκήρυξε 48ωρη απεργία, το ΔΣ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥσυζήτησε πως οι μειώσεις που θα έρθουν θα προκύψουν από ΣΣΕ.

Αν αυτή η στάση της πλειοψηφίας(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που συμφωνεί για μειώσεις μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων,εφεδρεία, διαμελισμό της ΔΕΗ, ξεπούλημα μονάδων κλπ δεν είναι προδοτική, τότεοι εργαζόμενοι τι άλλο χειρότερο να περιμένουν απ’ αυτούς;

Γι’ αυτό και οι τρεις εκλεγμένοι τουΠΑΜΕ με την Αγωνιστική Συνεργασία, αντιδρώντας και καταγγέλλοντας τηνπλειοψηφία του ΔΣ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ πως ένα σωματείο δεν μπορεί  να
παζαρεύει το τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι,αποχωρήσαμε.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμόκόντρα στο εγκληματικό πολυνομοσχέδιο. Η εργατική τάξη και ο λαός ναδιεκδικήσουν και να επιβάλλουν τη δική τους εξουσία, να κάνουν τη ΔΕΗ δική τουςπεριουσία. Να υψώσουν φωνή και ανάστημα. Να τους στείλουν καθαρή απάντηση στηνπολιτική τους ότι «ο πλούτος που μας κλέβετε μας ανήκει».
Με το πολυνομοσχέδιο κόβονταιεπικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, χτυπιούνται τα κοινωνικά επιδόματα,καρατομούνται οι κλαδικές συμβάσεις, προωθείται η εργασιακή εφεδρεία,πετσοκόβονται οι μισθοί, έρχεται νέα φοροκλοπή του λαού.
Με τον προϋπολογισμό επιβάλλονταιδραστικές περικοπές σε παιδεία, υγεία και πρόνοια, ενισχύεται ηεμπορευματοποίηση των κοινωνικών αυτών αγαθών.
Η Αγωνιστική Συνεργασία, καλεί όλουςτους συναδέρφους και τις συναδέλφισσες σε οργάνωση στους χώρους δουλειάς,στήσιμο επιτροπών αγώνα σε κάθε πόστο, γραφείο κλπ. Να παραμερίσουμε τιςεχθρικές και χρεοκοπημένες πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες, πουκαλλιεργούν είτε τον συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, είτε αυταπάτες ότι μπορείνα σωθεί ο λαός χωρίς τη δική του οργανωμένη συμμετοχή και δράση, σε σύγκρουσηκαι αντιπαράθεση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους, την ΕΕ.
Μεεμπιστοσύνη στη δύναμή μας, το δίκιο της τάξης μας, συμπορευόμαστε με τιςταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτικήπου οδηγεί εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση για τιςεπόμενες δεκαετίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΟΖΑΝΗ 10:30πμ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 11πμ ΠΑΛΙΟΠΑΡΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: