DEH

DEH

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ :Παράσταση διαμαρτυρίας για τα δεδουλευμένα


Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους - φτάνουν μέχρι και 7 μήνες - απαίτησαν χτες δεκάδες εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε εργολάβους (Γατζούλας, Ωρίωνας) σε έργα της ΔΕΗ ΑΕ, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στο αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ ΑΕ (στην Αριστείδου) με τη συμμετοχή του Συνδικάτου Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής.Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας η αντιπροσωπεία που συνάντησε τον αρμόδιο
διευθυντή κάλεσε την ίδια τη ΔΕΗ ΑΕ να αναλάβει τις ευθύνες της για την πληρωμή των εργαζομένων. Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ ΑΕ να πληρώνει κανονικά τους εργολάβους για τα έργα που εκτελούν και αυτοί με τη σειρά τους να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους.
Ο διευθυντής, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να «νίψει τας χείρας του», δήλωσε πως ο εργολάβος εμφανίζει καταθετήρια από τράπεζες σύμφωνα με τα οποία φαίνεται πως οι εργολάβοι πληρώνουν τους εργαζόμενους. Ωστόσο, τα καταθετήρια έχουν ελάχιστα ποσά - καταβάλλει έναντι 200 έως 300 ευρώ - κάτι το οποίο είναι ευδιάκριτο και όπως είναι φυσικό δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι σε τέτοιου είδους δουλειές να αμείβονται με τόσο μικρά ποσά για να πιστεύει κανείς πως αυτό είναι το μηνιάτικό τους.
Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι με οργανωμένο τρόπο πήγαν σε έργο που είναι σε εξέλιξη στο Νέο Κόσμο (του εργολάβου Γατζούλα) και σταμάτησαν τις εργασίες, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: