DEH

DEH

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η εξόντωση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στη ΔΕΗ και στο Δημόσιο είναι το κυρίαρχο σχέδιο των σοσιαλφασιστών της εξουσίας.


Γράφει ο Φώτης Μελέτης


Οι σημερινοί κατοχικοί εξουσιαστές εφαρμόζουν με τον πιο ανελέητο τρόπο την πολιτική της εφεδρείας, της ανεργίας και της φτώχειας. Η εξόντωση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στη ΔΕΗ και στο Δημόσιο είναι το κυρίαρχο σχέδιο των σοσιαλφασιστών της εξουσίας.

Οι επιτηδευματίες κανιβαλιστές κυβερνώντες είναι εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνοι. Ξηλώνουν με αδίστακτο και προκλητικό τρόπο τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ λειτουργούν ως αμετανόητοι ΤΑΛΙΜΠΑΝ και
 εκτελούν το «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του ελληνικού λαού ώστε να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των Τροικανών και των δανειστών μας.

Η απάντηση μας, σε αυτή την ανελέητη επίθεση της πασοκικής αντεργατικής πολιτικής έπρεπε να ήταν ήδη σκληρή αλλά έστω και την ύστατη στιγμή μπορούμε να τους δώσουμε ένα ηχηρό ράπισμα.

Οι εργαζόμενοι, οι έντιμοι και συνεπείς συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς μπορούν και πρέπει να απαιτήσουν το εξής:

Να μπουν σε εφεδρεία πρώτα οι βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο και οι υποτακτικοί τους, στη συνέχεια να περικοπούν τα προκλητικά προνόμια τους και μετά να εξοριστούν μέσω της λαϊκής εντολής δια παντός στον καναπέ του σπιτιού τους.

Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με τους όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και στη ΔΕΗ ενάντια στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι σκληρός και το Σ/Κ οφείλει με όλα τα νόμιμα όπλα που διαθέτει να δώσει τη μάχη με οχυρωμένες θέσεις, χωρίς ασάφειες και δειλίες ώστε να δώσει αποστομωτικές απαντήσεις για ποιους λόγους δεν πρέπει να πουληθεί ή να κοπεί σε κομμάτια η ΔΕΗ και επιπρόσθετα οφείλει να επιχειρηματολογήσει να μην μπουν σε εφεδρεία εκατοντάδες ικανοί υπάλληλοι της πιο κερδοφόρας Επιχείρησης της πατρίδας μας αλλά και των υπολοίπων ΔΕΚΟ.

Ο ύπουλος διαχωρισμός διοικητικών και τεχνικών υπάλληλων αλλά και η ευνοϊκή μισθολογική μεταχείριση των διευθυντικών στελεχών από ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ –ΣΦΑΓΕΊΟ που κατέθεσε η κυβέρνηση του μνημονίου καταδεικνύει την απαράδεκτη τακτική που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια του κοινωνικού και εργασιακού αυτοματισμού και να χωρίζουν τους εργαζόμενους στην ίδια Επιχείρηση σε πατρικίους και πληβείους

Η μαζική και διαρκής αντίσταση των εργαζομένων σε συνδυασμό με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις (απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις) θα φέρει την ανατροπή και θα περισώσει ότι μας απέμεινε.

Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ και όσοι την στηρίζουν οφείλουν πλέον να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, δημοκρατικά και όχι σπασμωδικά ώστε να μην αφήνουν στο απυρόβλητο της κριτικής και της καταγγελίας, την ντόπια βάρβαρη τρόικα που την αποτελούν η ΓΣΕΕ, η Διοίκηση της ΔΕΗ και του αρμόδιου Υπουργείου ( δηλαδή Παναγόπουλος, Ζερβός και Παπακωνσταντίνου) οι οποίοι καταστρέφουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Αν η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ συνεχίσει την ίδια επικοινωνιακή και όχι επαναστατική πολιτική και επιτρέψει να κυλήσει ανάμεσα στους εργαζόμενους η συντεχνιακή και όχι η συναδελφική λογική και αλληλεγγύη τότε δυστυχώς κάποιοι θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στην ιστορία του Σ/Κ.

Είναι η ώρα της ευθύνης και του πραγματικού αγώνα!

Τα ψέματα τελείωσαν για όλους μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: