DEH

DEH

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Βοήθημα στις οικογένειες θανόντων εν υπηρεσία



Μία σημαντική απόφαση, που αποκαθιστά το κύρος της επιχείρησης, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. σχετικά με τους θανόντες υπαλλήλους εν υπηρεσία. 

Όπως μας ενημέρωσε το μέλος του Δ.Σ, εκπρόσωπος των εργαζομένων Παντελής Καραλευθέρης, επιτέλους λαμβάνεται μέριμνα για τις οικογένειες των παθόντων, και επιδεικνύεται έμπρακτα η κοινωνική ευαισθησία της επιχείρησης. 

Αναλυτικά αποφασίσθηκαν και ισχύουν τα παρακάτω: 


Για κάθε οικογένεια μισθωτού της Επιχείρησης που κατέληξε εν ενεργεία, να χορηγείται εφάπαξ οικονομικό βοήθημα ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για τον/την σύζυγο και είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ για κάθε τέκνο μέχρι την ηλικία των 25 ετών, εφόσον είναι άγαμο και δεν εργάζεται ή σπουδάζει ή έχει στρατευθεί ή είναι ανίκανο προς εργασία. 

Τα ανωτέρω ποσά θα χορηγούνται εφόσον: 

α)το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα (αφαιρουμένου του εισοδήματος από την εργασία στη ΔΕΗ Α.Ε. του θανόντος, συμπεριλαμβανομένης ωστόσο της συντάξεως χηρείας) για οικογένεια χωρίς τέκνα ανέρχεται σε ποσό έως 15.000 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί ανέρχεται σε ποσό έως 20.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται σε 25.000 για δύο παιδιά και σε 30.000 για τρία παιδιά και άνω και β) η αίτηση για τη χορήγηση του βοηθήματος αυτού από τον σύζυγο ή τα τέκνα ή τους νόμιμους εκπροσώπους αυτών υποβάλλεται εντός ενός (1) έτους από τον θάνατο του μισθωτού. 

Εξουσιοδοτεί τον ΓΔ/ΑΝΠΟ όπως ρυθμίσει με Αποφάσεις του κάθε θέμα που τυχόν προκύψει από την εφαρμογή της παρούσας. 

Η παρούσα ρύθμιση γίνεται από ελευθεριότητα της Επιχείρησης, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να την ανακαλέσει ή να την τροποποιήσει κατά την κρίση της οποτεδήποτε θα έκρινε τούτο σκόπιμο. 

Εγκρίνει σύμφωνα με το άρθρο 9, παραγρ. 1, του Κανονισμού του, το κείμενο της παρούσας Απόφασης.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: