DEH

DEH

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Θερμοηλεκτρικος σταθμός Αμυνταίου. Η Κομισιόν απόφασίζει για παράταση ζωής 2 ετών

Τη πιο δύσκολη εποχή διάλεξαν η ΔΕΗ και το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας να υποβάλουν το αίτημα στην Κομισιόν για παράταση της διάρκειας ζωής του θερμοηλεκτρικού σταθμού Αμυνταίου από 17.500 ώρες στις 32.000 ώρες. Πρακτικά το αίτημα αφορά ο σταθμός να μην κλείσει στο τέλος του 2019, όπως ήταν συμφωνημένο με την ΕΕ αλλά το 2021, οπότε έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει η νέα μονάδα που κατασκευάζει η ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.
Και λέμε δύσκολη εποχή γιατί καθημερινά αυτό που ακούγεται από τις ευρωπαϊκές εταιρίες ηλεκτρισμού είναι ότι κλείνουν ανθρακικές μονάδες και ότι στις Βρυξέλλες πιέζουν για ακόμα ταχύτερες διαδικασίες απόσυρσης.
Απώτερος πάντως στόχος της ΔΕΗ, αν κερδίσει την παράταση, φαίνεται ότι είναι ο συνεταιρισμός με κάποιο τρίτο επενδυτή που θα βάλει τα κεφάλαια- απαιτούνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ-, για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της μονάδας. Τότε, με την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων, το συγκρότημα του Αμυνταίου θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί για μερικά χρόνια ακόμα.
 
Μ.Π.
www.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: