DEH

DEH

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Με πρώτα στελέχη της εξόρυξης ενισχύει τη Γ.Δ. Εμπορίας η ΔΕΗ - "Παγώνουν" προσωρινά οι αλλαγές στο Νότιο Πεδίο

 
Δημήτρης Κοιλάκος
Σημαντικές αλλαγές και ανακατανομή ρόλων σε βασικά στελέχη της ΔΕΗ συντελούνται το τελευταίο διάστημα, με τη διοίκηση της επιχείρησης να φαίνεται ότι δίνει έμφαση στην ενίσχυση του τομέα της εμπορίας με έμπειρα στελέχη από την πρώτη γραμμή της παραγωγής.
Η περίπτωση του Κ. Θεοδωρίδη, που μέχρι πρότινος είχε καθήκοντα διευθυντή του ορυχείου Νοτίου Πεδίου είναι χαρακτηριστική.
H μετακίνηση του Κ. Θεοδωρίδη από τη θέση του διευθυντή του ορυχείου Νοτίου Πεδίου στην Γενική Διεύθυνση Εμπορίας ΔΕΗ Βόρειας Ελλάδας, όπου αναλαμβάνει την Διεύθυνση Βορειοδυτικής Ελλάδας αιφνιδίασε πολλούς, με τη ΓΕΝΟΠ και το ΣΠΑΡΤΑΚΟ να αντιδρούν έντονα, εκτιμώντας ότι προδιαγράφει αρνητικές εξελίξεις για τη λιγνιτική βάση της ΔΕΗ, καθώς το ορυχείο Νοτίου Πεδίου είναι το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο για την τροφοδοσία των λιγνιτικών μονάδων.
Πάντως, ο ίδιος ο Κ. Θεοδωρίδης, αποχαιρετώντας - προσωρινά, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- στις 31 Οκτωβρίου το προσωπικό του Νοτίου Πεδίου, διαβεβαιώνε ότι με την μετακίνησή του δεν υποβαθμίζεται το ορυχείο, αλλά η ηγεσία της ΔΕΗ ρίχνει το βάρος στην αναβάθμιση της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα είσπραξης των οφειλών που ανήλθαν σε δυσθεώρητα ύψη
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Θεοδωρίδης πρόκειται να αναλάβει τον έναν εκ των τριών κλάδων της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας Βόρειας Ελλάδας, τον κλάδο της βορειοδυτικής Ελλάδας, με ευθύνη στη Δυτική Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα.
Ο κ. Θεοδωρίδης δεν είναι το μόνο στέλεχος που μετακινείται από την πρώτη γραμμή παραγωγής στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-ptolemeos.gr, από το ΛΚΔΜ έχει μετακινηθεί στην Αθήνα και το επί σειρά ετών στέλεχος Γιάννης Καραμπακάκης, ο οποίος ανέλαβε τον Τομέα των Μεγάλων Πελατών.
"Παγώνουν" για μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αλλαγές στο Νότιο Πεδίο
Πάντως, ο κ. Θεοδωρίδης επανήλθε προσωρινά στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου, καθώς έλαβε παράταση από τη νέα διεύθυνση της ΔΕΗ στην οποία μετακινήθηκε, να παραμείνει στην πρότερη θέση, ώστε να γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα η παράδοση του μεγαλύτερου ορυχείου της ΔΕΗ και των Βαλκανίων, όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr.
 
Παρότι ο Κ. Θεοδωρίδης παρουσιάστηκε στο νέο πόστο, λίγο μετά, με εντολή του ίδιου του προέδρου της ΔΕΗ, δόθηκε παράταση ενός μήνα για παραμονή του στο ορυχείο Νότιου Πεδίου, στην πρότερη θέση, προκειμένου να λυθούν μια σειρά εκκρεμότητες και να μην υπάρξουν αρρυθμίες μέχρι την αντικατάστασή του.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του e-ptolemeos, δόθηκε παράταση μέχρι τη 1 Δεκεμβρίου, ενώ αν χρειαστεί θα δοθούν μερικές ημέρες ακόμη.
 
Η διάδοχη κατάσταση
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν προσωρινά “παγώσει” και οι διαδικασίες για την επιλογή του αντικαταστάτη του κ. Θεοδωρίδη στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου, το όνομα του οποίου δεν πρόκειται να ανακοινωθεί όσο δηλαδή ο απερχόμενος διευθυντής θα βρίσκεται στο ορυχείο. 
Μέχρι τώρα, καθήκοντα αναπληρωτή του διευθυντή του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, όταν ο κ. Θεοδωρίδης απουσίαζε, ασκούσε τον τελευταίο χρόνο ο ο Στέργιος Παπατέρπος, τομεάρχης ηλεκτρολογικής συντήρησης.
Το τελευταίο διάστημα, έντονες είναι οι διεργασίες στη διεύθυνση του ΛΚΔΜ, προκειμένου να βρεθεί μόνιμη λύση για τη διάδοχη κατάσταση. Γίνονται διαδοχικές συσκέψεις, με τη Γενική Διευθύντρια Ορυχείων της ΔΕΗ, κα. Όλγα Κουρίδου, να έχει ανέβει κι αυτή τις προηγούμενες ημέρες στο ΛΚΔΜ, ενώ την υψηλή επίβλεψη έχει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, ο οποίος θα προσυπογράψει και την τελική επιλογή. Άλλωστε, το συγκεκριμένο πόστο θεωρείται νευραλγικό, καθώς προκειται για το μεγαλύτερο ορυχείο των Βαλκανίων και το σημαντικότερο της ΔΕΗ.
Όπως φαίνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-ptolemeos, η λύση αναζητείται εκ των ένδον, είτε με εσωτερικές μετακινήσεις είτε με την τοποθέτηση νέου διευθυντή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να έχουν προκριθεί μέχρι στιγμής οι περιπτώσεις τριών – τεσσάρων στελεχών, με το όνομα του Κώστα Μαχτή, έμπειρου και παλαιού στελέχους στον τομέα της εξόρυξης, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής διαφόρων ορυχείων του ΛΚΔΜ, νυν διευθυντής του Ορυχείου Καρδιάς και αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, να έχει ακουστεί έντονα.

 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: