DEH

DEH

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Το φθινόπωρο οι αποφάσεις για την πώληση των μονάδων. Αβεβαιότητα και καθυστερήσεις πνίγουν τη ΔΕΗ. Μανταλένα Πίου

Για τα τέλη Απριλίου μετατέθηκε η έλευση των δανειστών, μετά τη σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον από 17 ως 23 Απριλίου και μαζί μετατέθηκαν και τα μέτρα για τη ΔΕΗ,  με το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας να ευελπιστεί ότι οι δύσκολες αποφάσεις για την πώληση μονάδων θα μετατεθούν ακόμα πιο αργά, προς το  φθινόπωρο.
Ακόμα και να είναι έτσι όμως τα πράγματα, τα προβλήματα της ΔΕΗ δεν λύνονται. Το αντίθετο μάλλον θα συμβεί γιατί όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με την επιχείρηση, τόσο η κατάσταση θα περιπλέκεται. 
Το παιχνίδι των καθυστερήσεων  μπορεί πολιτικά να δίνει χρόνο στην κυβέρνηση , όμως κάθε άλλο παρά διευκολύνει την εταιρία να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και να προχωρήσει στις κινήσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν την μελλοντική της ανάπτυξη. 
Η αβεβαιότητα κρατά πίσω τόσο τη ΔΕΗ όσο και τις άλλες εταιρίες στην αγορά ηλεκτρισμού, που προσπαθούν να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα.
Καιρός είναι το υπουργείο να λάβει τις αποφάσεις του για τη ΔΕΗ και να προχωρήσει στα επόμενα βήματα, γιατί όσο κυλά ο χρόνος, τόσο χειρότερη μπορεί να είναι η τελική λύση,

Δεν υπάρχουν σχόλια: