DEH

DEH

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τσίπρας: Εγγυόμαστε ότι ενέργεια και νερό θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο

 
«Το νερό και η ενέργεια θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτό είναι εγγυημένο, όσο είμαστε εμείς εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο της Πάτρας με τους πέντε δημάρχους της Αχαΐας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
 Αναφερόμενος στην παράδοση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Κορίνθου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Αχαΐα και για την Πάτρα, διότι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή ξεκόλλησε, προχώρησε πολύ γρήγορα και ολοκληρώνεται», προσθέτοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό και περήφανοι που το καταφέραμε».

  Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «είχα μία πολύ ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση και θέλω να πω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, για να μπορούμε να προωθούμε στοχευμένες πολιτικές για την ποιότητα ζωής και για ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών στη δύσκολη περίοδο της κρίσης που διανύουμε», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Σχετικά με τα αιτήματα που τέθηκαν, ο πρωθυπουργός είπε ότι «υπάρχουν ώριμα αιτήματα και διεκδικήσεις που θα σκύψουμε πάνω σε αυτά, ώστε να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε».

  Στη συνάντηση στο δημαρχείο της Πάτρας μετείχαν οι δήμαρχοι Πατρών Κώστας Πελετίδης, Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι οποίοι έθεσαν στον πρωθυπουργό μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τις περιοχές τους. Ακόμη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των δημάρχων, τον λόγο πήραν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι απάντησαν σε ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: