DEH

DEH

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΝΟΜΕ Θέμα ωρών ο προσδιορισμός της τιμής

Θέμα λίγων ωρών είναι η έκδοση της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα προσδιορίζει τη κατώτατη τιμή των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

του Χρήστου Κολώνα
 
Θέμα λίγων ωρών είναι η έκδοση της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα προσδιορίζει τη κατώτατη τιμή των δημοπρασιών
ΝΟΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση των κ. Ευ. Τσακαλώτου και Π. Σκουρλέτη θα εκδοθεί μέχρι αύριο 30 Ιουνίου, αν και ο νόμος που πήρε ΦΕΚ στις 27 Μαίου προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία την 27η Ιουνίου (σ.σ. ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος).
Χθες στους κόλπους της ΔΕΗ υπήρχε έντονη ανησυχία για τιμή που θα έβγαινε κοντά στα 29 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, γεγονός που προκαλεί, σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, τεράστια ζημιά.
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου διέψευδαν αυτήν την τιμή και συνιστούσαν λίγη υπομονή.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινή απόφαση των δύο υπουργών εκδίδεται μετά από γνώμη της ΡΑΕ και καθορίζει τη μεθοδολογία προσδιορισμού της κατώτατης τιμής προσφοράς των δημοπρατούμενων προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας.
Η µεθοδολογία προσδιορισµού της κατώτατης τιµής βασίζεται στα µεταβλητά κόστη των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών µονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. και καθορίζει την αναλογία του µείγµατος λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής.
Το µεταβλητό κόστος των λιγνιτικών µονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. αποτελείται από τα στοιχεία κόστους:
Μεταβλητά κόστη των ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε., βάσει των οικονοµικών καταστάσεων της εταιρείας.
Κόστος αγοράς καυσίµων από τρίτους, µε βάση τη µοναδιαία τιµή καυσίµου στη σχετική σύµβαση αγοραπωλησίας.
Ειδικό Τέλος Λιγνίτη
Ειδικό Κόστος Εκκίνησης.
Μεταβλητά κόστη λειτουργίας και συντήρησης.
Κόστη αγοράς δικαιωµάτων εκποµπών διοξειδίου του άνθρακα. 

Απο http://www.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: