DEH

DEH

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης:Όχι στις απολύσεις – Όχι στην τρομοκρατία των εργολάβων της ΔΕΗ

ergatikoa
Καταγγέλλουμε την εταιρεία  Σαββίδη constructionΑΤΕΒΕΕ  για τις απολύσεις που έκανε σε δυο εργαζόμενους, ο ένας μάλιστα εκλεγμένος συνδικαλιστής, μετά από τη συμμετοχή τους σε απεργία που την αποφάσισαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μέσα από Γενικές Συνελεύσεις.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας κατ αρχήν τα δεδουλευμένα τους  αφού είχαν τρεις μήνες απλήρωτοι συν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά και συνολικότερα διεκδικώντας όλα τους τα δικαιώματα (εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά). Αυτοί οι εργαζόμενοι δουλεύουν στις πιο βαριές δουλειές των Ορυχείων κάτω από σκληρές εργασιακές συνθήκες, σ ένα πολύ επιβαρυμένο περιβάλλον, έχοντας συχνά αλλά και πολύ σοβαρά ατυχήματα.
Τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα και τα στοιχειώδη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα!!!
Εκτός από τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που έγιναν την παραμονή της απεργίας προχώρησαν και σε τρομοκρατικές απολύσεις δίνοντας το μήνυμα ότι αυτή η κατηγορία εργαζομένων δεν έχει δικαιώματα.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ γιατί αντί να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους κάνουν πλάτη στους εργολάβους απειλώντας μάλιστα εργαζόμενους και συνδικαλιστές που στέκονται αλληλέγγυοι σ αυτούς τους εργαζόμενους .
Εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και απαιτούμε:
  1. Να πάρουν πίσω όλες τις απολύσεις
  2. Να πληρώσουν όλα τα δεδουλευμένα
  3. Να αμείβουν νόμιμα και αξιοπρεπώς τους εργαζόμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια: