DEH

DEH

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μετρήσεις του «Δημόκριτου» στη Ρόδο

Ολοκληρωμένη έκθεση των ειδικών του «Δημόκριτου» για τις μετρήσεις που πραγματοποίησαν πρόσφατα σε υποσταθμούς στη Ρόδο, αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έκανε γνωστό, στη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Συγκεκριμένα, στο στάδιο της ενημέρωσης, ο Δήμαρχος, απαντώντας σε γραπτές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο θέμα
που του έθεσε και ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης, σχετικά με τη συγκρότηση της Επιτροπής που θα εξετάσει τις εναλλακτικές περιοχές για την κατασκευή του δικτύου αναδιανομής της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι, το δ.σ., είχε αποφασίσει το παραπάνω έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις περιοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου στην προοπτική να λειτουργήσει εκεί υποσταθμός της ΔΕΗ.

Όπως ενημέρωσε, λοιπόν, ο Δήμαρχος…εδέησε και η ΔΕΗ να στείλει τους εκπροσώπους της στην Επιτροπή  ενώ ανταποκρίθηκαν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η ΑΠΟΠΕΣ. Σημειώνεται ότι, στην Επιτροπή, μετέχουν και ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Όπως είπε, θα συνεννοηθούν με τη ΔΕΔΔΗΕ ποιες είναι οι μέρες που μπορούν να έρθουν οι εκπρόσωποί τους στη Ρόδο για να συζητήσουν και προφανώς θα είναι μετά το Πάσχα.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε και γραπτώς ότι, ήδη από το Νοέμβριο, έχει έρθει επιτροπή από τον Δημόκριτο και έχει κάνει μετρήσεις και στο Ροδίνι και στους υποσταθμούς που βρίσκονται στη Θέμελη και σε άλλα δύο σημεία της περιοχής, όπως και στη Σορωνή.

Από την ενημέρωση που έχει-σημείωσε ότι δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα του Δημόκριτου-ζήτησε να μας στείλουν τις μετρήσεις και του απάντησαν ότι ο «Δημόκριτος» θα απαντήσει συνολικά με έκθεση και, μάλιστα, επιστήμονές του θα χρειαστεί να έρθουν ακόμη μία φορά στη Ρόδο για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.


Πηγή : http://www.rodiaki.gr/article/307073/metrhseis-toy-dhmokritoy-sth-rodo#ixzz3W4ItFPYq


Δεν υπάρχουν σχόλια: