DEH

DEH

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: Άλλη μία ενέργεια από τη Διοίκηση κατά των Διοικητικών

 
Η πρώτη απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου, για το 2015 που εκδόθηκε είναι κατά των Διοικητικών Υπαλλήλων της επιχείρησης και κυρίως κατά των συναδέλφων που εργάζονται στη πρώτη γραμμή.
          Συγκεκριμένα με την υπ’αριθ. 1/2015 στις 9/1/2015 απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ καταργείται  πλέον η μηχανογραφική άδεια, παρότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται οποιαδήποτε υπηρεσιακή, μισθολογική, κ.α. μεταβολή του προσωπικού.
          Παρά ταύτα η Διοίκηση προχώρησε σε μία τέτοια ενέργεια και εύλογα δημιουργούνται  ερωτηματικά, εάν κάποιοι παίζουν και πολιτικά παιχνίδια τη συγκεκριμένη στιγμή.
          Επί της ουσίας ελήφθη μία βεβιασμένη απόφαση χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν η υπουργική απόφαση αφορά την ΔΕΗ, αφού κάνει λόγο για τον στενό δημόσιο τομέα. Άραγε πόσο όφελος θα έχει η επιχείρηση από αυτήν την απόφαση; Οι κανονικές άδειες που πληρώθηκαν οι υπερωρίες και τα σαββατοκύριακα που δίδονται ανεξέλεγκτα στους κολλητούς δεν επιβαρύνουν το κόστος της επιχείρησης;
Ζητάμε από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καθώς και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ να πάρουν άμεσα θέση.
          Τέλος καλούμε τη Διοίκηση της Επιχείρησης να επανεξετάσει την σχετική απόφαση.
           Γραφείο Τύπου
 ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: