DEH

DEH

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

   Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
 
 

 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Από τις αρχές της δεκαετίας του 90΄ έως και σήμερα η ανθρωπότητα ζει σε ένα καθεστώς αυξανόμενης ανισότητας, έντασης της εκμετάλλευσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων και εθνικιστικών συγκρούσεων .
Ο καπιταλισμός απαλλαγμένος από το αγκάθι των παραμορφωμένων εργατικών κρατών και χωρίς ιδεολογικό αντίπαλο, μετά την δεξιά στροφή των εργατικών ηγεσιών, δείχνει το αληθινό του πρόσωπο.
 
Αυτό που επικρατεί σήμερα ανά τον κόσμο είναι η λιτότητα, περικοπές, απολύσεις, ξερίζωμα των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αύξηση της φτώχειας.
Σε αυτόν τον πόλεμο εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι η χώρα μας, αφού με πρόφαση  την χρεωκοπία του κράτους, για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι οι  εργαζόμενοι, με πρόφαση τα δημόσια ελλείμματα,  βρήκαν την ευκαιρία μέσω των μνημονίων και πέρασαν τα πιο αντιδραστικά και αντεργατικά μέτρα δημοσιονομικής και εισοδηματικής λιτότητας.
 
Στον πόλεμο αυτό συνάδελφοι και σύντροφοι, που αναπόσπαστο κομμάτι του είναι οι εθνικές εκλογές της 25η Ιανουαρίου, δεν  συγκρούονται η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (και τα λοιπά φτιαξίματα της αστικής τάξης), με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στον πόλεμο αυτό συγκρούονται δυο πολιτικοοικονομικά συστήματα τα οποία προσδιορίζουν την ίδια μας τη ζωή. Την ευημερία  ή την εξαθλίωση μας. Τον πολιτισμό ή την αγριότητα μας. Την πνευματικότητα ή την αμορφωσιά μας .
 
Σε αυτόν τον πόλεμο συγκρούεται μια ιδεολογία, ο στυγνός  απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός,  με κεντρικό στοιχειό τον ατομικισμό που έχει μετατρέψει την κοινωνία και όλες τις χώρες  σε μια απέραντη ζούγκλα, υπό καθεστώς οικονομικής δικτατορίας, όπου οι οικονομικά ισχυροί κυριαρχούν παντού και διορίζουν κυβερνήσεις.
 
Η άλλη ιδεολογία αφορά τους πολλούς , την αλληλεγγύη την αμοιβαία κατανόηση, την εμπιστοσύνη και τη συμμέτοχη στα κοινά. Ο εργαζόμενος συμμετέχει, συναποφασίζει και συνειδητοποιεί την ταξική του βάση, με απώτερο σκοπό και στόχο την μετατροπή της απάνθρωπης ταξικής κοινωνίας, σε αταξική κοινωνία της ευημερίας όλων των ανθρώπων. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
 
Σε αυτό τον πόλεμο τα μέλη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ)  κατανοώντας ότι η αστική τάξη δεν θα αφήσει τα συμφέροντα και την εξουσία της να διακινδυνεύσουν, θα προχωρήσει σε μία τεράστια επίθεση ενάντια στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους εργαζόμενους, γι΄ αυτό πρέπει από την πλευρά μας να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα ενάντια σε αυτή την επίθεση.
 
 Από την πλευρά μας, οι σύντροφοι που αποτελούν την εργατική παράταξη άμεσης δημοκρατίας (ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ) , κατανοώντας τη κρισιμότητα αυτής της περιόδου και την ανάγκη συσπείρωσης γύρω από το βασικό μέτωπο της ταξικής πάλης το οποίο εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να προσέλθουν στον κοινό αγώνα και να πλαισιώσουν κοινωνικά, πολιτικά κι οργανωτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, για να συμβάλλουν έτσι με όλες τους τις δυνάμεις στην πορεία για την αλλαγή και τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.
Αθήνα 23/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: