DEH

DEH

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Επιστρατευμένε ΔΕΗτζή, επιστρατευμένε εργαζόμενε, τι θα κάνεις στις 25 Ιανουαρίου;

"Το 2014 ήταν η χρονιά που ΝΔκαι Πασοκ ξεκίνησαν να υλοποιούν τη διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας..."
 
 Τον Ιούλιο η αμαρτωλή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αδίστακτα προχώρησε στην επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ μετά από μόλις δυο μέρες απεργίας. Κανένα πρόβλημα ηλεκτροδότησης δεν είχε δημιουργηθεί στη χώρα, καθώς, όπως είχαμε αποκαλύψει τότε, οι ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου παρέμεναν ως επί το πλείστον εκτός λειτουργίας, αφού τα ...
φορτία που ζητούσε το σύστημα ηλεκτροδότησης ήταν σχετικά χαμηλά.
Και λίγο αργότερα, σε θερινό τμήμα της Βουλής κι όχι στην Ολομέλεια, μαγειρεύοντας και τη σύνθεση με αντικαταστάσεις βουλευτών για να σιγουρέψουν το.. αποτέλεσμα, ψήφισαν μόνοι τους τη διάλυση της μεγαλύτερης Ελληνικής βιομηχανικής επιχείρησης, με τησαλαμοποίηση σε "μικρή" και "μεγάλη" ΔΕΗ
7 μήνες μετά, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ παραμένουν επιστρατευμένοι, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος γι' αυτό. Ήδη εδώ και μήνες ο Σύριζα κατέθεσε επίσημα στη Βουλή ερώτηση, ζητώντας απ' το Μανιάτη να καταθέσει όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν την αναγκαιότητα της επιστράτευσης των απεργών. Χαρακτήρισε "αθλιότητα" την επιστράτευση και ζήτησε την άμεση άρση της.Ουδέποτε πήρε οποιαδήποτε απάντηση, καθώς δεν υπάρχει απάντηση. Το πιο πιθανό είναι πως υπάρχει μόνο ποινική ευθύνη του Μανιάτη και της συγκυβέρνησης, για ψευδή βεβαίωση και για τις εντελώς αδικαιολόγητες και προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, που έκαναν σε διάφορες περιοχές της χώρας το βράδυ πριν την επιστράτευση, προκειμένου να δημιουργηθεί κατάλληλο σκηνικό στην κοινή γνώμη. Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, ένα μήνα μετά τις εκλογές, στήνεται Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπακωνσταντίνου και την εξαφάνιση της λίστας Λαγκάρντ. Μετά μήπως πρέπει να μπει στη σειρά κι ο Μανιάτης, να λογοδοτήσει για την αθλιότητα της επιστράτευσης και των διακοπών ρεύματος;
Οι "δημοκράτες" του Σαμαρά και οι "σοσιαλιστές" του Βενιζέλου δεν άντεξαν να λειτουργήσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και προχώρησαν σε μια εντελώς αυθαίρετη και παράνομη επιστράτευση, καταργώντας στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας. Αφού πρώτα είχαν φροντίσει να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, να πετσοκόψουν τους μισθούς, να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση. 
Το 2014 ήταν η χρονιά που ΝΔ και Πασοκ ξεκίνησαν να υλοποιούν τη διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Ξεκίνησαν με το διαχωρισμό και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, που έχει το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρισμού με τα δίκτυα υψηλής τάσης. Πώς να ξεχάσουμετα 8 κυβερνητικά ψέματα, με τα οποία μας φλόμωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πασοκ, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Πώς να ξεχάσουμε πως η ΔΕΗ είναι κομμάτι της ιστορίας του έθνους καιη ιστορία δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται, δεν διαλύεται;
Συνέχισαν με τη σαλαμοποίηση της ΔΕΗ, διαχωρίζοντας την σε "μικρή" και "μεγάλη", αλλά το μόνο πραγματικά "μεγάλο" σ' αυτή την υπόθεση είναι το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, καθώς το "σπάσιμο" και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δημιουργούν μια "μπίζνα" πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Και προχώρησαν σ' ένα ακόμα πραγματικό μεγάλο success story, υποκαθιστώντας την ηλεκτροπαραγωγή στη χρεοκοπημένη χώρα όλο και περισσότερο με εισαγωγές ενέργειας, εξάγοντας πολύτιμο συνάλλαγμα σ' όλη τη γύρω γειτονιά! Αντί να δίνουν δουλειές στους Έλληνες και να δημιουργούν παραγωγή στη χώρα, δίνουν δουλειά στους Βούλγαρους, τους Σκοπιανούς και τους Ιταλούς κι εδώ μένει η ανεργία, η φτώχεια, η μετανάστευση των νέων. Αντί να συμμαζέψουντην κατάσταση στα λιγνιτωρυχεία και τους ΑΗΣ, για να δώσουν δουλειά στους Έλληνες και να διασφαλίσουν την ηλεκτροπαραγωγή της χώρας, μας κάνουν όλο και περισσότερο εξαρτημένους από εισαγωγές.
Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνσηGreeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!
Υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε τώρα! Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο κράτος, που να σέβεται τον πολίτη, αλλά με τα κόμματα των μνημονίων μας έχουν καθηλώσει στην εποχή των κοτζαμπάσηδων και του "μπάρμπα στην Κορώνη". Θέλουμε έναν αληθινό "εκσυγχρονισμό", όχι το "μαϊμού" εκσυγχρονισμό του Σημίτη, που εκσυγχρόνισε τον τρόπο που ρέουν οι μίζες. Θέλουμε μια αληθινή "επανίδρυση", όχι τη "μαϊμού" επανίδρυση του Καραμανλή, που επανίδρυσε το κράτος "των γαλάζιων παιδιών". Και προφανώς δεν χρειαζόμαστε το σάπιο πολιτικό σύστημα, που χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρό ειρήνης.

Φίλες και φίλοι, που παρακολουθείτε αυτό το ιστολόγιο, ας θυμηθούμε πως στην κατ' εξοχή λιγνιτοπαραγωγό περιοχή της χώρας, τη Δυτική Μακεδονία, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 έγινε η μεγάλη ανατροπή, άλλαξαν χέρια η Περιφέρεια και όλοι οι Δήμοι, (πλην του Δήμου της Φλώρινας, τον οποίο ωστόσο διεκδικούσε ο τοπικός Νεοδημοκράτης Βουλευτής). Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ήρθε η ώρα σ' όλη τη χώρα "να τελειώσουμε τη δουλειά", να ολοκληρώσουμε την ακόμα πιο μεγάλη ανατροπή, ν' απαλλαγούμε απ’ τα κόμματα των μνημονίων και της υποτέλειας, που οδηγούν τα παιδιά μας στην ανεργία και την ξενιτειά.  
Και είτε να επαναλάβουμε την ιστορική ρήση της Πατουλίδου:
"Για την Ελλάδα, ρε γ@μώτο!" 
 
είτε, παραφράζοντας, να φωνάξουμε: 
"Για τα παιδιά μας, ρε γ@μώτο!"
Διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: