DEH

DEH

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ποιες μονάδες ετοιμάζουν για τη μικρή ΔΕΗ

Το χαρτοφυλάκιο της «μικρής ΔΕΗ» προετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας επιχείρησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το λιγνιτικό κομμάτι θα περιλαμβάνει τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στο Αμύνταιο και στη Μελίτη, δηλαδή τις Αμύνταιο Ι και ΙΙ αλλά και Μελίτη Ι και ΙΙ.
Το υδροηλεκτρικό κομμάτι θα περιλαμβάνει τους σταθμούς Θησαυρός, Πουρνάρι Ι και ΙΙ, Αγρα και Πλατανόβρυση.
Παράλληλα η "μικρή ΔΕΗ" θα έχει προίκα της, την μονάδα
φυσικού αερίου στο Αλιβέρι και την μονάδα της Κομοτηνής.
Οι παραγωγικές μονάδες που θα απαρτίσουν τη νέα θυγατρική της ΔΕΗ έχουν συνολική παραγωγική ισχύ της τάξης των 2.400 MW.
Η ποιότητα των μονάδων έχει ιδιαίτερη σημασία για την κεφαλαιοποίηση που θα αποκτήσει η νέα εταιρεία συμμετοχών, η επονομαζόμενη "μικρή ΔΕΗ".
Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο, τα οφέλη από την πώληση του νέου σχήματος θα καρπωθεί η ΔΕΗ η οποία θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή της διάρθρωση, την στιγμή που τα χρέη της επιχείρησης σήμερα ανέρχονται περίπου σε 5 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα γίνει σε τρία στάδια που αφορούν στην πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, της "μικρής ΔΕΗ, και του πακέτου 17% των μετοχών της ΔEH που ήδη έχει περάσει από το ελληνικό δημόσιο στο TAIΠEΔ.

Πηγή: Ποιες μονάδες ετοιμάζουν για τη μικρή ΔΕΗ | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/39615/poies-monades-etoimazoyn-gia-ti-mikri-dei#ixzz2tKCLG6kt

Δεν υπάρχουν σχόλια: