DEH

DEH

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

NEA EKΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ Δ.Σ. & ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Επεισοδιακό ήταν το προχθεσινό Δ.Σ. του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την συμπλήρωση των μελών της Εκτ.Επιτρ. με βάση τα δελτία τύπου που είδαν το φως την επόμενη μέρα, από την ΣΑΔ-ΔΑΣΚ-ΑΚΕ & την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Π.Α.ΜΕ.).
Κατηγορίες για αθέτηση συμφωνιών, αποκλεισμούς και ετερόκλητες συμμαχίες.  
Πάντως εμείς καταφέραμε και μάθαμε την νέα εκτελεστική του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που προέκυψε από το τελευταίο Δ.Σ., καθώς και τους λόγους που η ΠΑΣΚΕ ως ο ισχυρός στο ψηφοδέλτιο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ δεν έδωσε καμία θέση στην συνΕΤΑΙΡΟ δύναμη του ψηφοδελτίου ΣΑΔ-ΔΑΣΚ παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα για την Εκ. Επ. την θέση του Ταμία του συνταξιοδοτημένου πλέον Θ. Τσιβελείδη (ΣΑΔ-ΔΑΣΚ) επιλέχθηκε ο Π. Στεργιούλης (πρ. ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιστός συνδικαλιστικά στον Πρόεδρο Γ. Αδαμίδη)
Στην θέση του παραιτηθέντα Οργανωτικού Γραμματέα Φ. Καραμπίκα ο οποίος την έκανε από την ΠΑΣΚΕ & ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με αρκετά ακόμη στελέχη δημιουργώντας την ΑΚΕ, οι οποίοι προσχώρησαν στην ΣΑΔ –ΔΑΣΚ, εκλέχθηκε ο πρώην υπεύθυνος τύπου Π.Μουρατίδης.
Στην θέση του Υπ. Τύπου εκλέχθηκε ο Τρ. Κοζαϊτσης, πρώην κουμουνιστής, και μετέπειτα έως και σήμερα ελεύθερος συνεργαζόμενος Αριστερός.
Από την ΔΑΚΕ τώρα στην θέση του συνταξιοδοτηθέντα Εφόρου Αν. Προσκυνητόπουλου, επιλέχθηκε ο Στ. Γκόσης.
Στην θέση του παραιτηθέντος Κ. Καζαντζίδη που κατείχε την θέση του εκτελεστικού σταθμών παραγωγής, ο πρώην Β΄ταμίας Π. Μωυσιάδης.
Στην θέση του Π. Μωυσιάδη (Β΄ταμίας) ο έτερος  Φλωρινιώτης Οδ. Χατζάρας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συμμετείχε με κόλλημα του μέλους του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ Ελ. Αδάμ, ο οποίος μετά την κένωση της θέσης από τον Α. Προσκυνητόπουλο, δεν συνέχισε το κόλλημα και εισήλθε ως μέλος και στο ΔΣ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, πέραν της ΓΕΝΟΠ.   
Στις θέσεις του Α’ Αντιπροέδρου και Υπευθύνου Τοπ. Αυτοδιοίκησης οι οποίες άγνωστο γιατί ήταν κενές (θα μου πει κανείς πως στην ΓΕΝΟΠ έχει ακόμα θέσεις κενές στην Ε.Ε. στο Α΄βάθμιο σωματείο γιατί;) εκλέχθηκαν, οι Π. Ταταρίδης   Αγωνιστική Συνεργασία (Π.Α.ΜΕ.) και Παντ. Καρακασίδης Νέο Ξεκίνημα.
Σε ότι αφορά τον αποκλεισμό της ΣΑΔ-ΔΑΣΚ-ΑΚΕ από την ΠΑΣΚΕ που ας μην το ξεχνάμε ήταν χρόνια μαζί σε εκλογικές αναμετρήσεις με την ΠΑΣΚΕ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, αυτό έχει να κάνει με τις εκλογές ανάδειξης οργάνων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ – εκπροσώπων εργαζόμενων, όπου δεν στήριξαν τον Πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Γ. Αδαμίδη, αλλά τον Ν. φωτόπουλο καθώς ο τελευταίος είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά.
Αλλά και έναν δεύτερο ουσιαστικό λόγο, το ότι την επόμενη φορά (ΠΑΣΚΕ –ΣΑΔ –ΔΑΣΚ-ΑΚΕ) δεν θα είναι μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο (ο καιρός θα δείξει), αλλά αντίπαλοι. (;)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: