DEH

DEH

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:Καταγγελία- «Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή»!

Αποκαλυπτική για τον κυνισμό και την υποκρισία της για την «αξία της ανθρώπινης ζωής», η διοίκηση της ΑΕ ΔΕΗ και ειδικότερα η διοίκηση στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου, είναι η άσκηση τρομοκρατικής δίωξης στο Γραμματέα του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» Κώστα Ασαλουμίδη γιατί τήρησε τους κανονισμούς ασφαλούς εκτέλεσης της εργασίας, προστατεύοντας τη σωματική του ακεραιότητα, τη ζωή του και των εργαζομένων.

Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από το τραγικό θανατηφόρο ατύχημα στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου σε εκσκαφέα του ορυχείου (Εργατικά Ατυχήματα: “Είναι θυσίες σε βρώμικο βωμό”, http://url.ie/jmn2). Τότε ο τραγικός λιγνιτωρύχος βρέθηκε, μετά από άγνωστο πόση ώρα αβοήθητος, στις ερπύστριες του μηχανήματος με συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι γιατί, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο αριθμός των εργαζομένων που απαιτούνταν για την ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος ήταν μικρότερος από τον αριθμό που προβλέπουν οι κανονισμοί για την ασφαλή εκτέλεση της εργασίας και την ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού.
Με την ανεργία σε εφιαλτικά ύψη, αντί να προσλάβουν εργαζόμενους ώστε να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, επιχειρούν να κρατήσουν σε λειτουργία τον εξοπλισμό με όσους εργαζόμενους έχουν στη διάθεσή τους παραβιάζοντας τους κανονισμούς ασφαλούς εκτέλεσης της εργασίας και ασφαλούς λειτουργίας του εξοπλισμού.
Αδίσταχτοι στο κυνήγι του κέρδους, οι διοικούντες της ΑΕ ΔΕΗ κατέθεσαν, πριν από χρόνια, αίτημα στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας (ΕΜΒΕ) για αλλαγή του Κανονισμού Ασφαλείας, ζητώντας να επιτρέπεται η λειτουργία των εκσκαφέων κάτω από τα προβλεπόμενα όρια ασφαλούς λειτουργίας! Η ΕΜΒΕ γνωμάτευσε αρνητικά και το αίτημα απορρίφθηκε. Πλην όμως, οι υπερασπιστές του «νόμου και της τάξης», αυτοί που «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου και να προέρχεται», η κυβερνητική εξουσία, έσπευσε να παραποιήσει στην ουσία της τη γνωμάτευση της ΕΜΒΕ με υπουργική απόφαση το 1998, αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο: Κανένα εμπόδιο στον υπέρτατο στόχο του κεφαλαίου για κέρδος. Αναλώσιμοι οι εργαζόμενοι, εμπόδια οι κανονισμοί ασφαλείας για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τους.
Βάρβαροι και απάνθρωποι οι διοικούντες της ΑΕ ΔΕΗ απαιτούν με τη βία, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους, να επιβάλουν το δικαίωμα να αποφασίζει ο κάθε προϊστάμενος, ο κάθε τομεάρχης για τον αριθμό των εργαζομένων που θα θέτουν σε λειτουργία τα μηχανήματα, παρά και ενάντια σε όσα προβλέπουν οι κανονισμοί για την ασφαλή εκτέλεση της εργασίας και την ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού. Απαιτούν στην ουσία να έχουν το δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εργαζόμενους, μετατρέποντας τις ώρες λειτουργίας των μηχανημάτων σε ρώσικη ρουλέτα για το πότε, που, πως και ποιος θα είναι το επόμενο τραγικό θύμα εργατικού ατυχήματος.
 
«Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή»!
 
Αν οι διοικούντες την ΑΕ ΔΕΗ και ειδικότερα η διοίκηση του ορυχείου Νότιου πεδίου το αναμασούν υποκριτικά κάθε φορά που κάποιο εργατικό ατύχημα φωτίζει τον κυνισμό και την αναλγησία τους για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα υποψήφια μελλοντικά θύματα εργατικού ατυχήματος οφείλουν και πρέπει να το κάνουν σημαία και σύνθημα του αγώνα τους.
Ο σύντροφός μας και γραμματέας του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» δεν είναι μόνος του! Οι αγώνες δεν υποτάσσονται στις πειθαρχικές διώξεις! Οι αγωνιστές εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να περάσει η βία και η τρομοκρατία των διοικούντων της ΑΕ ΔΕΗ και ειδικότερα του ορυχείου Νότιου πεδίου, που με κυνισμό και αναλγησία στρέφεται ενάντια και στην ελάχιστη προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής τους κατά την εκτέλεση της εργασίας.
 
Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι θα υπερασπίσουν αγωνιστικά και θα επιβάλουν το δικαίωμά τους για ασφαλή εκτέλεση της εργασίας και τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς για την ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: