DEH

DEH

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις πλέον Σπάρτακου, ΓΕΝΟΠ και των υπολοίπων σωματείων μελών της ομοσπονδίας.

Όπως πληροφορηθήκαμε η απουσία του μεγαλύτερου σωματείου στην μητρική επιχείρηση από την χθεσινή σύσκεψη υπό την ΓΕΝΟΠ, ξεσήκωσε θύελλες. Με αφορμή την απουσία πολλοί ήταν οι «πρόθυμοι» να κατηγορήσουν τον Σπάρτακο και τον Αδαμίδη για την στάση του σωματείου απέναντι στην ΓΕΝΟΠ, αλλά και την πρωτοβουλία αυτού να προχωρήσει στην επιτροπή του αρ. 15 του Ν. 1264, ώστε να αναγνωριστεί το δικαίωμα του, ως το αντιπροσωπευτικό επιχειρησιακό (μητρικής ΔΕΗ) σωματείου που θα υπογράφει την Σ.Σ.Ε.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, δημιουργήθηκε με προτροπή του πρώην ισχυρού άντρα της ομοσπονδίας, ο οποίος συνεχίζει να κινεί τα νήματα σέρνοντας όλες τις παρατάξεις ένα αντιΣπαρτακικό μπλόκ και εξετάζονται όλοι οι τρόποι που θα σταματήσουν την «φόρα» του Σπάρτακου, ακόμα και η δημιουργία ενός μεγάλου πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου, ανάλογο του Σπάρτακου.
Βέβαια από την πλευρά του ο Σπάρτακος και αυτός ως αντίδραση με δεδομένη την αδυναμία της ομοσπονδίας να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, την μη ύπαρξη προεδρείου και την οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η ΓΕΝΟΠ χωρίς να έχει λογοδοτήσει  κανείς και με ορατό τον κίνδυνο να κληθούν οι εργαζόμενοι να καλύψουν την «μάυρη τρύπα του ταμείου της ΓΕΝΟΠ» σκέπτεται πλέον σοβαρά την συμμετοχή του σε αυτή,  με δεδομένο ότι πριν αρκετό καιρό εν μέσο των μεγάλων απεργιών, τα συνδικαλιστικά στελέχη των υπόλοιπων σωματείων της περιοχής καθώς και οι εργαζόμενοι,  συζητούσαν έντονα την δημιουργία μιας ομοσπονδίας παραγωγής.
Το σίγουρο είναι πως αν δεν βρεθεί κοινό σημείο ταύτισης και συνεργασίας μεταξύ όλων και δεν μπει νερό στο κρασί όλων, με γνώμονα την επιχείρηση και τους εργαζόμενους και όχι της καρέκλας του κάθε συνδικαλιστικού στελέχους τότε… ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ* ΠΑΤΡΙΩΤΗ.

*Όπου κορμί =ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: