DEH

DEH

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εργάτες, εργοδότες μαζί για να σωθεί η βιομηχανία

Εδώ πρέπει να πάρουν μαθήματα όλοι: οι πολιτικάντηδες που δε βλέπουν το πρόβλημα, τα κόμματα που σπεκουλάρουν πάνω στο ψωμί χιλιάδων ανθρώπων της παραγωγής, οι κρατικοδίαιτοι που υπογράφουν μελέτες ότι θα ωφεληθούν τα μονοπώλιά τους εάν κλείσει η βιομηχανία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), ένα από τα πιο σκληρά συνδικάτα που βρέθηκε πολλές φορές απέναντι στους εργοδότες, έδωσε το παρών στην εκδήλωση της ΕΒΙΚΕΝ για το κόστος ενέργειας. Τι είπαν οι εργάτες; Ότι οι θυσίες που έχουν υποστεί, οι μειώσεις 30% στους μισθούς τους πήγαν στράφι στο βωμό του ακριβού ρεύματος και του ακριβού αερίου.
«Κάναμε θυσίες, μειώθηκε το κόστος εργασίας κατά 30% γιατί αγωνιούμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας. Κάναμε κινητοποιήσεις για να μειωθεί το κόστος ενέργειας, να παραμείνει ζωντανή η βιομηχανία, γιατί η βιομηχανία δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και πλούτο στην κοινωνία. Οι επιχειρήσεις δίνουν μάχη για να κρατηθούν. Όταν η MW κοστίσει 32 ευρώ στη Γαλλία, 35 ευρώ στην Ισπανία, γιατί στην Ελλάδα κοστίζει 80 ευρώ; Αποδεικνύεται όμως ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να στηριχτεί η παραγωγή σε μία χώρα που δεν είχε κι ούτε έχει ενεργειακή και βιομηχανική πολιτική», είπε ο Γιάννης Στεφανόπουλος πρόεδρος της ΠΟΕΜ.
Αυτά να τα βλέπουν όσοι σπεκουλάρουν και μιλούν στη βουλή ότι η διακοψιμότητα είναι “χατήρι” για τους βιομήχανους. Ντροπή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: