DEH

DEH

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Eπιστολή Σπάρτακου στον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό για την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζόμενους των Γ.Δ. Ορυχείων και Παραγωγής

Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιθυμούμε, εν αναμονή της χειμερινής περιόδου και στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερη δυνατή προετοιμασία, να επαναφέρουμε το ζήτημα που έχουμε προτάξει και σε προηγούμενες επιστολές μας (9/1/2013) και αφορά στη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζόμενους που ανήκουν στις Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων και Παραγωγής στη ΔΕΗ Α.Ε.
Είναι γνωστό ότι σε όλους τους εργαζόμενους χορηγούνται όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας για την εργασία που επιτελούν, ενώ ακολουθούνται και οι διαδικασίες που προβλέπονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 396/94.
Κάθε  ένα από τα εν λόγω Μέσα, επιβάλλεται να είναι κατάλληλο και «προσαρμοσμένο»στους κινδύνους
και στις συνθήκες που χαρακτηρίζουν κάθε εργασιακό πόστο, καθώς και να ανταποκρίνονται απολύτως σ΄αυτές. Επιπλέον, θα πρέπει να εφαρμόζουν σωστά στον κάθε εργαζόμενο, για να έχουν και αποτελεσματικότητα κατά  τη χρήση τους.
Γνωρίζετε βέβαια ότι η χειμερινή περίοδος -ειδικά για τις Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων και Σταθμών Παραγωγής στα Λιγνιτικά Κέντρα Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης- είναι και μακρά και σφοδρή, με ακραία πολλές φορές καιρικά φαινόμενα, ολικούς παγετούς και πολυήμερες χιονοπτώσεις.
Επιβάλλεται λοιπόν η χορήγηση ενδυμάτων προστασίας (ισοθερμικές μπλούζες, παντελόνια και μπουφάν) για την κακοκαιρία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τους εργαζόμενους κατά την εκτέλεση υπαίθριων εργασιών τη συγκεκριμένη εποχή (χειμερινή). Σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η σωματική τους υγεία, ενώ κάτι τέτοιο θα σήμαινε και ανεφαρμογή των όσων προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις.
Κύριε Πρόεδρε
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (χωρίς να μπορεί να καταλάβει την αναίτια και παρατεταμένη καθυστέρηση υλοποίησης των πρότερων σχετικών αιτημάτων του), σας παρακαλεί να μεριμνήσετε, ως εξάλλου και οφείλετε, για την έγκαιρη προμήθεια των εργαζομένων με τα εν λόγω Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Εκτιμούμε ότι ειδικά στην παρούσα συγκυρία, η ανταπόκρισή σας θα είναι θετική και άμεση, καθώς το γεγονός ότι για τους εργαζόμενους στις εταιρείες ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ φροντίσατε να τους παρασχεθούν τα Μ.Α.Π., αποδεικνύει ότι κατανοείτε απολύτως το επιβεβλημένο του ζητήματος.


Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος  Αδαμίδης      Αθανάσιος Μάστορας


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • Γενική Διεύθυνση Ορυχείων κ. Νικολακάκο Παναγιώτη
  • Γενική Διεύθυνση Παραγωγής κ. Κοπανάκη Ιωάννη
  • Δ/νση Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία κ. Τολάκη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: