DEH

DEH

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με ΔΕΗ και αναπλάσεις στην περιοχή της λίμνης Ιλαρίωνα


Τις τελικές λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα μεταξύ Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και ΔΕΗ Α.Ε. για την εκπόνηση από τον Δήμο των μελετών κατασκευής αντλιοστασίων και δεξαμενών νερού στο αγρόκτημα Καμβουνίων συζήτησε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τον Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής Ιωάννη Αργυράκη και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ.

 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμφωνήθηκε η ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού με το ποσό των 200.000€ για την εκπόνηση των μελετών και στη συνέχεια ο Δήμος να παραδώσει αυτές τις μελέτες στη ΔΕΗ για να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκτέλεση των έργων προϋπολογισμού 2εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα για την άρδευση μιας έκτασης περίπου 15.000  στρεμμάτων.
 Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΗ για την εκπόνηση από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού μελετών κατασκευής αντλιοστασίων και δεξαμενών νερού στο αγρόκτημα Καμβουνίων ενέκρινε και το Δ.Σ. Σερβίων – Βελβεντού στην τελευταία του συνεδρίαση.
 Επίσης στη συνάντηση τέθηκε εκ νέου και το θέμα των αναπλάσεων στην περιοχή της λίμνης του Ιλαρίωνα και πιο συγκεκριμένα στα σημεία που έχει υποδείξει η Δημοτική Αρχή, στην Ελάτη και στο Φρούριο. Σε αυτά τα σημεία θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ήπιας μορφής ενώ η ΔΕΗ θα εντάξει στις μελέτες ανάπλασης και την κατασκευή ενός μεγάλου πάρκου που θα εκτείνεται από το φράγμα του Ιλαρίωνα μέχρι το Ρύμνιο. Το πάρκο αυτό θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, μονοπάτια, παρατηρητήρια πουλιών κ.α. θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΗ και θα παραδοθεί για χρήση στους Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και Κοζάνης.
 Όλα τα παραπάνω έργα αποτέλεσαν αιτήματα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και εντάσσονται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων και των ανταποδοτικών έργων της ΔΕΗ για την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: