DEH

DEH

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στελέχη της ΔΕΗ «καλύπτουν» τον Φωτόπουλο για την κατάληψη

Ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΕΚΟ είχε συλληφθεί μαζί με άλλους στις 24 Νοεμβρίου, όταν «έσπασε» το μπλόκο στο μηχανισμό διακοπής ρεύματος σε πολίτες που δεν είχαν πληρώσει το έκτακτο «χαράτσι» στα ακίνητα

Στελέχη της ΔΕΗ «καλύπτουν» τον Φωτόπουλο για την κατάληψη
Ξεκίνησε την Τρίτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δικαστική διερεύνηση των πεπραγμένων συνδικαλιστών της ΔΕΗ και πολιτών που συμμετείχαν στην κατάληψη κτιρίου της ΔΕΗ επί της λεωφόρου Μεσογείων, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Η κατάληψη είχε σκοπό να ακινητοποιήσει το μηχανισμό έκδοσης εντολών για διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ, σε όσους πολίτες δεν είχαν καταβάλει το έκτακτο «χαράτσι» για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών τους.
Οι συλλήψεις έγιναν μετά την δυναμική παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. με δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να λήξει η κατάληψη. Μεταξύ των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου είναι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, άλλοι εννέα συνδικαλιστές, καθώς και πέντε πολίτες.
Ολοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορία για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένας από τους πολίτες βαρύνεται και με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.
Η υπεράσπισή τους επανέλαβε ότι η κατάληψη αποφασίστηκε από το συνδικαλιστικό φορέα και ήταν νόμιμο δικαίωμα των εργαζόμενων, ενώ στελέχη της ΔΕΗ τους «κάλυψαν» όσον αφορά τις επιπτώσεις στην εταιρεία.
Ο γενικός διευθυντής Διανομής της ΔΕΗ Νίκος Αραβαντινός κατέθεσε ότι δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά τις επίμαχες στιγμές της επέμβασης και σύλληψης.
Ο διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ Λάζαρος Καραλάζος υποστήριξε ότι δεν προκλήθηκε βλάβη στις χρηματοροές της εταιρείας, αφού απλώς δεν εκδίδονταν εντολές διακοπής ρεύματος.
Εξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές και φίλοι των κατηγορούμενων, ενώ την έμπρακτη στήριξή τους εξέφρασαν μεταξύ άλλων, οι Μανώλης Γλέζος, Σπύρος Χαλβατζής και Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: