DEH

DEH

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται τα ραβασάκια της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος για τα ακίνητα. Πιθανή κινητοποίηση τις επόμενες ώρες από την ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ για την έκδοση των λογαριασμών.


Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποστολή από τη ΔΕΗ των πρώτων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων από τους φορολογούμενους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΕΗ, η πρώτη παρτίδα θα αφορά περίπου 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα με στόχο μέσα στο Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στα 5,5 εκατομμύρια υπόχρεων για την καταβολή του τέλους.

Στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΕΗ θα επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν υποχρέωση να πληρώσουν το τέλος καθώς σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον παρέλθουν 40 μέρες από τη βεβαίωσή του, θα κόβεται το ρεύμα. Επίσης αν δεν ζητηθεί η επανασύνδεση του
ρεύματος εντός 20 ημερών από την παραπάνω ημερομηνία, που προϋποθέτει καταβολή του τέλους, η ΔΕΗ θα ενημερώνει την εφορία για την ανεξόφλητη οφειλή προκειμένου η τελευταία να προχωρά στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Στην υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες θα προβλέπεται ότι εφόσον δεν χορηγηθεί απαλλαγή ή μείωση του συντελεστή του ειδικού τέλους, αλλά οι φορολογούμενοι έχουν τις προϋποθέσεις απαλλαγής (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργοι) θα πρέπει να προσκομίσουν στην Εφορία φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης του 2010 και του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων του 2008 ή συμβόλαιο για την απόκτηση ακινήτου μετά την 1/1/2008. Ακόμη για ακίνητα στα οποία η ΔΕΗ δεν διαθέτει ημερομηνία κατασκευής, ορίζεται το 1 ως συντελεστής παλαιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: