DEH

DEH

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                                                                                                
                                                                       
Στην εταιρεία «ΨΑΡΡΟΣ Ι.» - υπεργολάβος της «ΤΕΡΝΑ» - που εκτελεί οικοδομικές εργασίες στην κατασκευή της 5ης Μονάδας της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, δεν εφαρμόζονται τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και η εργατική νομοθεσία.  Δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές και περισσότεροι  από 30 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για  τέσσερεις (4) μήνες .

 Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές ενέργειες και την αυθαιρεσία της εν λόγω εταιρείας σε βάρος των
νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων.  

Η στάση της εν λόγω Εταιρείας απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων ενισχύεται από τις εφαρμοζόμενες αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και κατεδαφίζει κάθε έννοια δικαίου στους χώρους εργασίας προς όφελος των εργοδοτών και του κεφαλαίου.

 ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια απέναντι στον εν λόγω εργοδότη για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Διοίκηση της ΔΕΗ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες στον ανάδοχο του έργου για την συμμόρφωση της εν λόγω Εταιρείας εφαρμόζοντας την εργατική νομοθεσία με την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων.

 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας θα ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ  ΑΡ.                                      ΛΕΦΑΣ   Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: