DEH

DEH

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Νέο Ξεκίνημα: Σήμερα είναι το αύριο που φοβόσασταν χθες. Αντισταθείτε!!

Ø  Πρόβλημα εξεύρεσης κεφαλαίων για την ΔΕΗ. Στον ΑΕΡΑ ΟΛΕΣ οι επενδύσεις.
Ø  ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5.
Ø  Αγανάκτηση και  ανησυχία στις τάξεις των εργαζόμενων.
   
      Οι κυβερνητικές επιλογές και διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και της ΤΡΟΙΚΑΣ, τινάζουν στον ΑΕΡΑ όλο το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ.
Η οικολογική ευαισθησία της ΄΄Πράσινης ΤΙΝΑΣ΄΄ να μην κατασκευασθούν άλλες λιγνιτικές μονάδες και η τήρηση της δέσμευσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους δανειστές να πουλήσει την ΔΕΗ, στερούν από την περιοχή και την Ελλάδα μεγάλες και καθαρές επενδύσεις που θα έδιναν
δουλειά στο εργατικό δυναμικό της, φθηνό ρεύμα στον λαό, χαμηλούς ρύπους στο περιβάλλον και κέρδη στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.   
 Η οικονομική κατάσταση του κράτους. Η επιβολή ειδικού φόρου από την κυβέρνηση στο φυσικό αέριο, αύξησε σοβαρά το κόστος παραγωγής και στέρεψε τα ταμεία της ΔΕΗ.
Σημαντικό ρόλο στην μείωση των εσόδων έπαιξε και συνεχίζει να παίζει η ολοένα κι αυξανόμενη αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ, από τους καταναλωτές.
Τα χρήματα δε της όποιας αποκρατικοποίησης ή την πώληση μονάδων θα εξυπηρετήσουν το χρέος του πολιτικού συστήματος της χώρας και όχι τις άμεσες και αναγκαίες επενδύσεις Της ΔΕΗ.
ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, παρά μόνο των εργαζόμενων που για μια ακόμη φορά, θα περικοπούν.
    Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ματαίωση της κατασκευής της Πτολεμαίδας 5 είναι πλέον ορατός, το αναγνωρίζει και η διοίκηση της επιχείρησης, όπως και οι κατασκευαστικοί όμιλοι.
΄΄Ακόμα και η εκδοχή της συμμετοχής ιδιώτη συνεταίρου (εάν αυτό αποτελούσε επιλογή της ΔΕΗ) δεν φαίνεται να μπορεί να περπατήσει, καθώς, όπως αναφέρει στον «ΚτΕ» αρμόδιο στέλεχος, κανένας ιδιώτης δεν βάζει τόσα πολλά λεφτά για να αρχίσει να εισπράττει μετά από 14 χρόνια (7 χρόνια θα χρειαστούν για την κατασκευή και άλλα 7 για να αρχίσει η μονάδα να δίνει κέρδη)΄΄
Το πολυδιαφημιζόμενο φωτοβολταϊκό θα προχωρήσει μόνο αν ο ανάδοχος βρει ο ίδιος τους πόρους για την κατασκευή του. Αυτά λεν οι εφημερίδες και η διοίκηση της ΔΕΗ.
    Είχαμε πει παλιότερα πως πανηγύρια και χαρές κάνουν μόνο όταν χτίζουν και όχι όταν χαλάν.
Το είχαμε πρωτογράψει στις 21/06/2010. Από τότε εκφράζαμε συχνά πυκνά τις ανησυχίες μας, καταγγέλλαμε τις συνδικαλιστικές γλάστρες δίπλα στην Μπιρμπίλη και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μας καθησύχαζαν και θυμίζαμε την απόφαση του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να μην αφήσουμε να κλείσει καμία μονάδα προτού κατασκευαστεί η καινούργια.
Δεν μας άκουγε κανείς!! Τα πανηγύρια τους και ο ήχος από τα παλαμάκια, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νομό, της ΠΑΣΚΕ και της εξαρτημένης ΔΑΚΕ τους είχαν κλείσει τα αυτιά.
      Οι διαβεβαιώσεις της Τίνας, του Πάρι και των διάφορων άλλων πράσινων θεσμικών, η γλύκα των κουραμπιέδων και η ζάλη της σαμπάνιας, στην ΦΙΕΣΤΑ του κλεισίματος της Πτολεμαΐδας 1,
ξεπερνούσε τις ανησυχίες μας.
Η αναπαραγωγή της δέσμευσης του πρωθυπουργού στην Κοζάνη από τα κυβερνητικά και συνδικαλιστικά στελέχη ξεπερνούσε την φωνή της δυναμικής κοινής διαδήλωσης μας με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και των απόηχο της ωμής επέμβασης των ΜΑΤ κατά την διάρκεια της επίσκεψης.        
     Οι διάφοροι πράσινοι θεσμικοί παράγοντες και γαλάζιοι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές είναι οι ίδιοι που τώρα στρώνουν το χαλί για να προωθήσει υπουργός Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ την πολιτική τους, με την πώληση της μικρής ΔΕΗ και  με καταιγίδα νέων οικονομικών μέτρων.
Συνάδελφοι μην τους ακούτε άλλο, έχουν βαρύτατες ευθύνες.
Η αγανάκτηση ξεπέρασε τα όρια της.
Εμείς οι Νέοι άνθρωποι αποφασίσαμε να δράσουμε. Να οργανωθούμε. Να σας λέμε όλη την αλήθεια.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΝ ΧΘΕΣ!!

ΑΡΗΣ ΒΑΤΑΛΗΣ                                                      ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Γραμματέας συντονιστικού                                         Αν/Γραμματέας συντονιστικού  

Δεν υπάρχουν σχόλια: