DEH

DEH

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Με το Προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Η. «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ», συναντήθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2011 ο Δήμαρχος Φλώρινας

Με το Προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Η. «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ», συναντήθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2011 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν τα ζητήματα της ενέργειας στον Δήμο και στο Νομό Φλώρινας, καθώς και οι εξελίξεις αυτών, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά την τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στα εξής:
1) Αξιοποίηση εγχώριου πλούτου του Δήμου Φλώρινας. Υπήρξε ταύτιση απόψεων των δύο πλευρών σχετικά με την αξιοποίηση του εγχώριου πλούτου και συμφώνησαν ότι η Δ.Ε.Η. Α.Ε. πρέπει να αναπτύξει τα δικά της ορυχεία στην περιοχή. Είναι απαράδεκτο ο εφοδιασμός του ΑΗΣ Μελίτης να γίνεται σήμερα, από την Τουρκία και από τη Βουλγαρία.

Τα κοιτάσματα λιγνίτη στον Δήμο Φλώρινας και σε ολόκληρο το Νομό είναι τεράστια και πρέπει να υπάρξει αξιοποίηση τους. Τα ορυχεία στην περιοχή πρέπει να λειτουργήσουν και να μην παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Η δε εκμετάλλευση τους, είναι καλό να γίνει από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε.

2) Για την πώληση των μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα, ο κ. Δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός, ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία περίπτωση, καθώς θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για ολόκληρη την περιοχή του Νομού Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας. Η Δ.Ε.Η. Α.Ε., όπως τόνισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, πρέπει να είναι δημόσια και μόνο και να μην εξαρτάται η κάθε τοπική κοινωνία από ιδιώτη, ο οποίος θα έχει και διαφορετική συμπεριφορά απέναντι της.

3) Η τηλεθέρμανση του Δήμου Φλώρινας, πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το 2015. Από τον πλευρά του ο κ. Βοσκόπουλος, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες και διορθώσεις αυτών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο.
Αξιοποίηση του Τοπικού Πόρου. Από το αρμόδιο Υπουργείο, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο (Δήμοι και Περιφέρειες).

Στο τέλος της συνάντησης τους, δήλωσαν τόσο το σωματείο «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» όσο και ο Δήμαρχος Φλώρινας, ότι έχουν μια κοινή πορεία και ένα ενιαίο μέτωπο, για την υλοποίηση των κοινών τους θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: