DEH

DEH

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Λ. Κατσέλη: Δεν έπρεπε να αποκρατικοποιηθεί ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ


«Πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, απέναντι στους φορολογούμενους τους και όχι στο στενό τραπεζικό συμφέρον και να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν» δήλωσε η κυρία Λούκα Κατσέλη τονίζοντας ότι πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αισθανθεί ο κόσμος μια ασφάλεια δικαίου.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm η πρώην υπουργός εξέφρασε την διαφωνία της με την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ και της ΔΕΗ ενώ μιλώντας συνολικά για τους στόχους των αποκρατικοποιήσεων σημείωσε χαρακτηριστικά «Οι αποκρατικοποιήσεις μπορούν να προχωρήσουν, όπως έχουμε πει επανειλημμένα, με επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ΔΕΚΟ και αυτό είναι κάτι στο οποίο δεσμεύτηκε και ο νέος υπουργός Οικονομικών.
Ότι, δηλαδή, ο στόχος δεν είναι μόνο δημοσιονομικός και για την εξυπηρέτηση του χρέους και πρέπει να είναι κυρίως αναπτυξιακός και πρέπει σε κάθε ΔΕΚΟ να έχεις ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που εντάσσεται σε μια γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με πολύ προσεκτική διαχείριση της εφαρμογής της»
«Αν με ρωτάτε την προσωπική μου άποψη, ο ΟΤΕ δεν έπρεπε ποτέ να πουληθεί όπως πουλήθηκε. Τώρα ο ΟΤΕ έχει τελειώσει, αλλά το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια πολύ σημαντική επιχείρηση, η οποία για αναπτυξιακούς λόγους το Δημόσιο πρέπει να έχει λόγο στις στρατηγικές αποφάσεις που παίρνονται στον τομέα της ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: