DEH

DEH

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

Το Σωματείο « ΕΝΩΣΗ» ενημερώνει όλους τους συναδέλφους ότι σε συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝ.Ο.Π /ΔΕΗ – ΚΗΕ με τον Διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό αποφασίστηκε ρύθμιση σχετικά με την κράτηση των χρημάτων των απεργιών και η μεγαλύτερη δόση θα είναι 50€.   
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Συναδέλφισσες – οι

Με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δυστυχώς δεν θα μπορούσε να απουσιάσει  το βαρύ ασημικό που είναι η ΔΕΗ.
Με εντολή των Δανειστών μας η Κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο σχέδιο της και την μεγαλύτερη
επιχείρηση της χώρας, την ναυαρχίδα της Ελληνικής οικονομίας.
Αποφάσισε την περαιτέρω μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση του 17%. ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στην κυριολεξία.
Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η ΔΕΗ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, είναι η επιχείρηση που διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα, είναι η επιχείρηση που κρατά χαμηλά το κοστολόγιο του τιμολογίου των καταναλωτών, είναι η επιχείρηση που έχει τις κοινωνικές ευαισθησίες για όλες τις κοινωνικές ομάδες (και τους χαμηλόμισθους), είναι η επιχείρηση που για 55 και πλέον χρόνια η ανάπτυξη της ήταν παράλληλη και με την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.
Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το ξεπούλημα της, η ΓΕΝ.Ο.Π. ΔΕΗ αλλά και τα πρωτοβάθμια Σωματεία προσπάθησαν να πείσουν με όλες τους τις δυνάμεις την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ για όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε αλλά και για πολλά άλλα όπως για τους λιγνίτες μας και για τα νερά μας.
Αυτό στάθηκε αδύνατο διότι οι εντολές που πήραν οι κυβερνόντες από τους
 « κατακτητές μας» θα έπρεπε να υλοποιηθούν στο ΑΚΕΡΑΙΟ.
Μπροστά σε αυτό το οποίο επρόκειτο να συμβεί η ΓΕΝ.Ο.Π μη έχοντας άλλες επιλογές μαζί με τα Σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους, που δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε την περαιτέρω Μετοχοποίηση – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ, ξεκίνησε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις ελπίζοντας ότι κάτι μπορεί να αποτρέψει προσδοκώντας και σε εκείνες τις «πατριωτικές φωνές» που ακουγόντουσαν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο όσο υπάρχει μέσα η ΔΕΗ και τα ΝΕΡΑ.
Άνθρακας όμως ο θησαυρός διότι και αυτές οι φωνές κάτω από την κομματική πίεση και πειθαρχία « με τις όποιες αστείες δικαιολογίες για απειλές » υποτάχθηκαν και είπαν το μεγάλο ΝΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. 

Συναδέλφισσες – οι

- Το συνδικάτο δεν νομοθετεί και δεν ψηφίζει.
- Το συνδικάτο το μόνο δικαίωμα και υποχρέωση που έχει είναι να αγωνίζεται και να αντιστέκεται με μόνο όπλο τους ίδιους τους εργαζόμενους και αυτό έκανε.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένοι έδωσαν  έναν πολύ δυνατό αγώνα.
Έδωσαν μια σκληρή μαχη.
Έδωσαν έναν τίμιο και ηθικό αγώνα για τη διάσωση της ΔΕΗ.
Έκαναν το καθήκον τους.

Το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο όμως πέρασε  και με τις ευλογίες και των δικών μας  τοπικών Υπουργών, Υφυπουργών και Βουλευτών, όμως ο πόλεμος δεν τελείωσε προειδοποιούμε ότι:
 - Θα δυσκολευτεί πολύ αυτή η Κυβέρνηση να υποδουλώσει τους περιφανούς εργαζόμενους της ΔΕΗ που καθημερινά δίνουν μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες   για να κρατούν σε υψηλό επίπεδο την Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού.
- Θα δυσκολευτούν πολύ όλοι αυτοί που προτίμησαν την Υπουργική, Υφυπουργική και Βουλευτική καρέκλα να πείσουν αυτούς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και ολόκληρη την Τοπική κοινωνία για το έγκλημα που έχουν διαπράξει.
 - Θα δυσκολευτούν πολύ όλοι αυτοί  να  ξαναπάρουν την ψήφο των Δεητζίδων  αλλά και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Συναδέλφισσες – οι

Το Σωματείο Η «ΕΝΩΣΗ»  συγχαίρει όλους τους απεργούς για τον ΑΓΩΝΑ που δώσατε και σας καλεί να κρατήσουμε όλοι ψηλά, πολύ ψηλά τη σημαία του ΑΓΩΝΑ.
Να κρατήσουμε όλοι μας την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δυνατά σαν μια γροθιά όλοι μαζί.

Για εμάς τίποτα δεν τελείωσε.
Μπορεί να χάσαμε μια Μάχη όμως ο Πόλεμος συνεχίζετε και θα συνεχίζετε έως ότου καταλάβουν όλοι αυτοί που δεν έχουν το κουράγιο να πουν ΟΧΙ ΟΤΙ :
- Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
- Η ΔΕΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

  Υ.Γ  α)  Στις 19 ΙΟΥΛΙΟΥ Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΓΕΝ.Ο.Π  στην περιοχή.
            β)  Στις 20 και 21 ΙΟΥΛΙΟΥ θα γίνουν ενημερώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας από τα Μέλη της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ μαζί με τα Στελέχη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων

 ΓΡΑΦΕIO ΤΥΠΟY
    ΕΝΩΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: