DEH

DEH

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Δύο τακτικές από τη Νέα Δημοκρατία... εμμένει στην θέση του για την ΔΕΗ ο Α. Σαμαράς

CLOSE WINDOW
Η απόφαση της Λ. Συγγρού να στηρίξει εμπράκτως -μετά τις διεθνείς πιέσεις που της ασκήθηκαν- την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας επιβεβαιώθηκε οριστικά χθες όχι μόνο με τη συμμετοχή του πρώην προέδρου της ΕΥΔΑΠ, Αντ. Βαρθολομαίου, στη σύνθεση του Ταμείου, αλλά και από τα όσα επισημαίνονται σε non paper που κυκλοφόρησε από τη γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος. Σε αυτό τονίζεται ευθέως ότι «η στήριξη της ΝΔ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί μία φυσιολογική συνέχεια της συνεπούς στάσης του κόμματος απέναντι στην ανάγκη περιορισμού του σπάταλου κράτους και της δημιουργίας του κατάλληλου επενδυτικού κλίματος». Στο εν λόγω σημείωμα, μάλιστα, υπογραμμίζεται και το εύρος των αποκρατικοποιήσεων που θα στηρίξει η ΝΔ, σημειώνοντας:
Για τη ΔΕΗ η πρόταση της κυβέρνησης για πώληση του 17% είναι πέρα για πέρα λάθος. Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την αγορά και μετά να αποκρατικοποιήσουμε τμηματικά, κρατώντας μόνο τον έλεγχο του δικτύου.
«Ναι» στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ (με υποδομές δικτύων υπό κρατικό έλεγχο), ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, Λαχεία, ΟΔΙΕ, Αλυκές, Τουριστικά Ακίνητα.
www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: