DEH

DEH

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Βέλη προς την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία από τη ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ

«Θύτης το ΠΑΣΟΚ με άλλοθι της ΝΔ»
Με βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας επικρίνει η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει εξελιχθεί σε ένα «αντιδραστικό καθεστώς... με άλλοθι που της δίνει και η Νέα Δημοκρατία» και κάνοντας λόγο για «θεωρητικά σαΐνια που πιέζουν τον Αντ.Σαμαρά σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση».

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η ΔΑΚΕ υποστηρίζει πως «θύτης του λαού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξελίχθηκε σε ένα γνήσιο αντιδραστικό καθεστώς, το οποίο παραβιάζοντας το
Σύνταγμα, τους νόμους, και πάνω από όλα την θέληση του λαού, αποφάσισε να παραδώσει την χώρα στους τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ».

«Δυστυχώς από χθες» συνεχίζει όμως η ανακοίνωση, «άλλοθι στον θύτη δίνει και η ΝΔ η οποία ψηφίζοντας, τον εφαρμοστικό νόμο για τις αποκρατικοποιήσεις , τις εργασιακές σχέσεις, τις απολύσεις, την εφεδρεία, ουσιαστικά καταφέρνει το μέγιστο "πολιτικό λάθος". Να απολογείται στο εξωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως ανεύθυνη και λαϊκίστικη δύναμη και να κατηγορείται στο εσωτερικό της χώρας ως συνοδοιπόρος του ΠΑΣΟΚ και ως άλλος πόλος της ίδιας βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής».

Και αναρωτιέται η ΔΑΚΕ: «Όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι έως χθες υπουργοί της ΝΔ που τώρα κρύβονται, γιατί άλλαξαν θέση και άποψη σε αυτά που επί 6 χρόνια υποστήριζαν και ψήφιζαν; Γιατί αυτά που δεν νομοθέτησαν οι ίδιοι σήμερα τα στηρίζουν ψηφίζοντάς τα; Πότε έκαναν λάθος και γιατί ήταν λάθος η διασφάλιση των εργαζομένων και η συμμετοχή του κράτους στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας;».

«Αναρωτιέται κανείς για όλα αυτά τα "θεωρητικά τομεακά σαΐνια" που πιέζουν τον κ. Σαμαρά, σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, από πού νομιμοποιούνται να εκφράζουν τη Ν.Δ., προωθώντας τέτοιες απόψεις;» συνεχίζει η ΔΑΚΕ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει με τα εξής σκληρά λόγια: «Δυστυχώς όμως στη ΝΔ του μεγάλου οραματιστή και δημιουργού εθνικού πλούτου Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρεισέφρησαν οι νεοφιλελεύθερες θέσεις των Μητσοτάκηδων και άλλων απαίδευτων πολιτικών. Οι νεοφιλελεύθεροι μόνιμοι κάτοχοι των πάνελ της τηλεόρασης και λόγο οικογενειοκρατίας των καρεκλών της βουλής, εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους και την ελίτ της ελληνικής κοινωνίας».
Από: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: