DEH

DEH

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Απορρίφθηκε ομόφωνα η ΜΠΕ των Ορυχείων

Την απόρριψη της ΜΠΕ και την επανυποβολή της σε τρεις μήνες, όπου θα συμπεριλαμβάνεται η μετεγκατάσταση της Ακρινής καθώς και όλες οι παρατηρήσεις των υπηρεσιών και φορέων, αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης.

Παράλληλα ζητήθηκε από την ΔΕΗ στο διάστημα αυτό να καταθέσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης για την περιοχή. Ο Νομάρχης Κοζάνης τόνισε ότι στην ουσία δεν πρόκειται για μια μελέτη σκούπα που θα περιλάμβανε όλες τις παραμέτρους αλλά για μια μελέτη η οποία απλά αφορά
την επέκταση των ορυχείων για την εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αθροιστική επιβάρυνση της περιοχής από την λειτουργία τους. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης έκανε λόγο για προχειρότητα σε μια διαδικασία, η οποία θα προγραμματίσει το μέλλον του νομού, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Αποστολίδης σημείωσε πως ενώ η συζήτηση θα έπρεπε να διεξάγεται υπο όρους δημόσιας διαβούλευσης γίνεται υπό το άγχος του εκλογικού αποτελέσματος για τις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το Τεχνικό Επιμελητήριο δια στόματος του Προέδρου κ. Δημήτρη Μαυροματίδη, ζήτησε παράταση, ώστε να μπορούν να αναλυθούν οι μεσομακροπρόθεσμοι στόχοι, ενώ την απόρριψη της ΜΠΕ πρότειναν οι οικολόγοι Πράσινοι, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και ανέργων Ακρινής καθώς και ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ζήτησε η συνεδρίαση να μην λάβει άμεσα απόφαση και να ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση, αφού από αυτήν κρέμεται το μέλλον της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: