DEH

DEH

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Παναγιώτης Πλακεντάς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας

Να γίνει με όρους δικαιοσύνης και όχι βιαιότητας η απολιγνιτοποίηση ζήτησε μέσω του Ράδιο Θεσσαλονίκη και στο δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.
Αναφερόμενος αρχικά στις πρώτες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σημείωσε πως η κοινωνία τότε ήταν
«σοκαρισμένη και αναστατωμένη» σχολιάζοντας πως η εξαγγελία έγινε χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο.
Για την παρουσία των υπουργών το τελευταίο τριήμερο επεσήμανε ότι «μας είπαν κάποιες γενικότητες. Τον Ιούνιο θα έχουν έτοιμο το business plan».
Μιλώντας στους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη εκτίμησε πως όπως πάει να γίνει η απολιγνιτοποιήση θα γίνει με μεγάλη ανωμαλία και όχι δίκαια.
Ο κ. Πλακεντάς ξεκαθάρισε πως η περιοχή δεν είναι κατά της απολιγνιτοποίησης , αλλά επεσήμανε πως ενώ η Ευρώπη έχει βάλει ανώτατο όριο το 2050 στην Ελλάδα μιλούν για το 2023.
«Εμείς φωνάξαμε επιστήμονες να μας δείξουν πως θα πάμε στην επόμενη μέρα. Ο χρόνος είναι λίγος,  με αποτέλεσμα να μην πάμε σωστά στην επόμενη μέρα. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Καθρεφτάκια για ιθαγενείς οι υποσχέσεις περί μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων. Είμαστε έτοιμοι να καθήσουμε στο τραπέζι με υπεθυνότητα και σοβαρότητα αλλά να γίνει με όρους δικαιοσύνης και όχι με όρους βιαιότητας » κατέληξε.
Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος Εορδαίας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη εδώ

e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: