DEH

DEH

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Η μεγάλη πόρτα της ΔΕΗ. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ανοίξει κάμποσες πόρτες σε μεγάλες ξένες επενδύσεις



Η μεγάλη πόρτα της ΔΕΗ | tovima.gr 
Όσοι παρακολουθούν από κοντά την πρωθυπουργική δραστηριότητα και κίνηση γνωρίζουν ότι έχει επενδύσει τα περισσότερα στην οικονομία και ιδιαιτέρως στο αναπτυξιακό της σκέλος.
Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ανοίξει κάμποσες πόρτες σ
ε μεγάλες ξένες επενδύσεις. Γι’ αυτό και εκθειάζει τον Αδ. Γεωργιάδη και προσφέρει κάλυψη στον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος χειρίζεται τον κρίσιμο για τις επενδύσεις ενεργειακό τομέα όπως αναφέρει ο Bηματοδότης της Κυριακής.
Στα δύο αυτά υπουργεία, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος. Η περίπτωση της ΔΕΗ και της συνδεδεμένης ΔΕΠΑ απασχολεί εντόνως τον Πρωθυπουργό.
Θεωρεί τις δύο εταιρείες κομβικής σημασίας για την προσέλκυση ισχυρών διεθνών επιχειρηματικών ομίλων και κεφαλαίων. Το ενδιαφέρον της ιταλικής ΕΝΕL θεωρείται δεδομένο για τη ΔΕΗ, ενώ για τη ΔΕΠΑ ενδιαφέρονται όμιλοι από όλον τον κόσμο. Μέχρι και πορτογαλικά σχήματα έχουν εμφανιστεί.
Ταυτόχρονα αποδίδεται μεγάλη σημασία στην κινητοποίηση των Γερμανών, το ενδιαφέρον των οποίων για την Ελλάδα θα πάρει μορφή συγκεκριμένη στη σύνοδο του Βερολίνου στις αρχές Μαρτίου.
Επίσης ο Πρωθυπουργός αποδίδει εξαιρετική σημασία στις σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και τους ελκύει η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: