DEH

DEH

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ζητούνται λύσεις για τις οφειλές αγροτών και ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ

Το θέμα που ανέδειξε ο ΑγροΤύπος εδώ και μια εβδομάδα με αφορμή τις διακοπές παροχές ρεύματος σε ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας απασχολεί έντονα το ΥπΑΑΤ.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό λύσεις για ρυθμίσεις οφειλών αγροτών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στη ΔΕΗ, συζήτησαν, σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του αρμόδιου υφυπουργού, σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκρέκας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση.
Όπως έγινε γνωστό η πλευρά Σκρέκα υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι αγρότες έχουν κομμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της λεγόμενης «καθολικής υπηρεσίας», προκειμένου να επανέλθουν κανονικά στο πελατολόγιο της ΔΕΗ και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή στη νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά την άνοιξη.
Όπως έχει αναφέρει κατ' επανάληψη ο ΑγροΤύπος πολλοί αγρότες αλλά και Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων με χρέη στην ΔΕΗ δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα ποσά που τους ζητάει προκαταβολή η ΔΕΗ για να τους εντάξει σε ρύθμιση, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει σε πολλές περιπτώσεις και να μη μπορούν να ποτίσουν.
Το πρόβλημα λόγω του ότι ακόμα είναι χειμώνας, δεν είναι έντονο ακόμα, αλλά οι αγρότες ζητούν να επιλυθεί με κάποιο τρόπο, γιατί το καλοκαίρι έρχεται και θα πρέπει αναγκαστικά να έχουν νερό, για να συνεχίσουν να καλλιεργούν.
(agrotypos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: