DEH

DEH

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Θωμάς: Πρόστιμα για καθυστερήσεις στο target model – Η ΔΕΗ θα μοιράζεται με δύο ακόμα παρόχους την καθολική υπηρεσία

Πακέτο ρυθμίσεων που αφορούν πλευρές της λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που συζητήθηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Μεταξύ άλλων, όπως είπε ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς:
Εναρμονίζεται το εθνικό δίκαιο με τον κανονισμό Remit της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαφάνεια στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού.
Για να επιταχυνθεί η εφαρμογή του target model εισάγονται νομοθετικώς δεσμευτικά χψρονοδιαγράμματα για το Χρηματιστήριο Ενέργειας και τον ΑΔΜΗΕ, όσον αφορά τα επιμέρους βήματα προς τη λειτουργία των νέων αγορών. Αναφέρεται επίσης ρητά ότι η ΡΑΕ επιβάλλει πρόστιμα σε περίπτωση καθυστερήσεων.
Δεδομένου ότι σήμερα η ΔΕΗ είναι η εταιρεία που υποχρεούται να παρέχει την καθολική υπηρεσία όταν δεν υπάρχει άλλους ενδιαφερόμενος (δεν προσέρχεται κανείς στους σχετικούς διαγωνισμούς και η ΔΕΗ είναι η εταιρεία «τελευταίου καταφυγίου ως δεσπόζων παίχτης), το σύστημα αλλάζει και στο εξής την υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας θα έχουν οι τρείς πάροχοι με το μεγαλύτερο μερίδιο (η ΔΕΗ και οι δύο πρώτοι εναλλακτικοί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: