DEH

DEH

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

«Παράθυρο» για απόδοση από το κοινωνικό μέρισμα στη ΔΕΗ των ΥΚΩ του 2011

«Παράθυρο» για απόδοση από το κοινωνικό μέρισμα στη ΔΕΗ των ΥΚΩ του 2011
Στόχος είναι να φτάσει νωρίτερο το σχετικό ποσό στα ταμεία της επιχείρησης
Το ενδεχόμενο να καλυφθεί από το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί στις δαπάνες της ΔΕΗ για τα ΥΚΩ του 2011 εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών.
Στόχος είναι να φτάσει στα ταμεία της ΔΕΗ το ποσό των 200 εκατ. ευρώ νωρίτερα από τον Ιανουάριο που θα δινόταν αφού δεν έχει εγγραφεί σχετικό κονδύλι στον τρέχον προυπολογισμό.
Το ακριβές ποσό που θα πρέπει να λάβει η ΔΕΗ ως αντάλλαγμα για τα ΥΚΩ περιόδου 2011 θα προσδιορισθεί από τη ΡΑΕ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Εντός 10ημέρου ο προσδιορισμός του ποσού από τη ΡΑΕ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά την ομιλία του χθες στη Βουλή στη συζήτηση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, τόνισε ότι δρομολογείται με ειδική ειδική ρύθμιση η διαδικασία επιστροφής του ανταλλάγματος για τις υπηρεσίες ΥΚΩ που παρείχε η ΔΕΗ το διάστημα 2007-2011, ώστε άμεσα να εισρεύσουν στα ταμεία της τα αντίστοιχα ποσά, που όπως είπε, υπολογίζονται σε 200 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε μάλιστα ότι έχει εξουσιοδοτήσει την ΡΑΕ να προσδιορίσει εντός δεκαημέρου το ακριβές ποσό που δεν έχει αποδοθεί στην εταιρεία για τα έτη αυτά.

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: