DEH

DEH

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΗ - Σιωπηρή -νέα- παράταση για τους λιγνίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν τα Χριστούγεννα μεταξύ τηςδιοίκησης της ΔΕH και των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ έγινε γνωστό ότι θα δοθεί και νέα σιωπηρή παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. Κι αυτό επειδή οι υποψήφιοι επενδυτές θέλουν να δουν τα αποτελέσματα της εθελουσίας εξόδους των εργαζομένων από τους σταθμούς της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Συνεπώς, λένε πληροφορίες από συμμετέχοντες στη συνάντηση είναι πολύ πιθανόν οι ημερομηνίες να μετακινηθούν περί τις 15 με 20 ημέρες πιο πίσω.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία προθεσμία που είχε τεθεί ήταν η 7η Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές, η ΔΕH θα δώσει μία προθεσμία έως τις 10 Ιανουαρίου για τους εργαζόμενους που θέλουν να αποχωρήσουν ή να μετακινηθούν στη μητρική ή τον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).
Οι διεκδικητές των μονάδων, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να θέλουν να δουν την πορεία και το αποτέλεσμα του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου προκειμένου στη συνέχεια να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα κόστη και τη διαμόρφωση των οικονομικών τους προσφορών. Συνεπώς, μέχρι να ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διαδικασία ο διαγωνισμός θα μετακινηθεί για τις 25 Ιανουαρίου.
Στις τάξεις της ΔΕH επικρατεί προβληματισμός ως προς την έκβαση του προγράμματος της εθελουσίας, αλλά και συνολικά του διαγωνισμού για την πώληση των σταθμών. Κι αυτό καθώς είναι ζημιογόνοι, ενώ σε αυτό το γεγονός έρχεται να προστεθεί και το αρνητικό περιβάλλον στην Ε.Ε. για τον άνθρακα.
Οι εργαζόμενοι στις πωλούμενες μονάδες της ΔΕH ανέρχονται συνολικά σε 1.248 άτομα. Εξ αυτών 1.017 είναι στη Μεγαλόπολη και 231 στη Μελίτη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: