DEH

DEH

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδιασμού της ΔΕΗ για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Μάλιστα, από την πλευρά της ΔΕΗ εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την ολοκλήρωση της προσαρμογής και των 5 μονάδων μέχρι τα μέσα του 2020.
Αυτό τουλάχιστον δήλωσε η γενική διευθύντρια ορυχείων της ΔΕΗ  Όλγα Κουρίδου, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΛΚΔΜ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης.
Τα έργα περιλαμβάνουν την υγρή αποθείωση της μονάδας 5, έργο το οποίο έχει ήδη ανατεθεί, καθώς και την εγκατάσταση τεχνολογίας απονίτρωσης και αποθείωσης στις υπόλοιπες μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
Εξάλλου, η κατασκευή αποθείωσης στο συγκρότημα Αγ. Δημητρίου, καθώς και οι υπόλοιπες περιβαλλοντικές δράσεις στο συγκρότημα περιλαμβάνονται στους στρατηγικούς στόχους για τη ΔΕΗ που καταγράφονται στο Στρατηγικό Σχέδιο για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης που έχει επεξεργαστεί το «Υπερταμείο».
Σημειώνεται, πάντως, ότι οι σχεδιασμοί της ΔΕΗ για τα συγκεκριμένα έργα έχουν περάσει κυριολεκτικά από σαράντα κύματα, κάτι που είχε οδηγήσει αρκετούς να εκφράσουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ολοκληρώνονταν έγκαιρα.
Από τη ματαίωση του πρώτου διαγωνισμού για την αποθείωση της μονάδας 5 μέχρι σήμερα, οι αναπροσαρμογές στις οποίες έχει αναγκαστεί να προχωρήσει η ΔΕΗ είναι αρκετές.
Αφενός, όμως, οι υποδείξεις του Υπερταμείου και αφετέρου η ανάγκη προσαρμογής στους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς περιορισμούς που έχει επιβάλλει η ΕΕ, όπως έχει αναλύσει το energypress, επιτάχυναν τελικά την πορεία των πραγμάτων, με αποτέλεσμα σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ να μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα κινηθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: