DEH

DEH

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ΔΕΗ και τον τρόπο που κατέβασε τους διακόπτες της Χαλυβουργικής. Τι λέει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος για τον Γιώργο Βαρουφάκη_πρόεδρος της Χαλυβουργικής Α.Ε.

…..................…. δ. Για τη διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως της εταιρείας από τη ΔΕΗ η αλήθεια είναι η εξής. Η εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. έχει εισπράξει από την Χαλυβουργική εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οξύνσεως των εγγενών προβλημάτων της χαλυβουργίας στην Ελλάδα σωρεύθηκαν τα χρέη και δημιουργήθηκε η οφειλή των 31 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας διαπραγματεύθηκε
το Θέμα με τους αξιωματούχους της ΔΕΗ και πρότεινε κατόπιν εντολής μου ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων με προκαταβολή 500.000 ευρώ και μηνιαία δόση 100.000 ευρώ πλέον εμπροθέσμου καταβολής των μηνιαίων λογαριασμών καταναλώσεως. Δυστυχώς η ΔΕΗ απέρριψε την πρόταση και διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αναμένω ενημέρωση από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και τον διευθύνοντα σύμβουλο για τις επί μέρους συνομιλίες της διοικήσεως με την ΔΕΗ.
Πάντως εκφράζω την πικρία μου για την πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδος ενέργεια της ΔΕΗ η οποία (σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που δεν διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος) δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην εταιρεία ενώ η υιοθέτηση της προτάσεως του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Θα επέτρεπε την στοιχειώδη λειτουργία της εταιρείας με σκοπό την αναζήτηση βιώσιμης λύσεως. Να σημειώσω ότι η εταιρεία εν μέσω αυτής της σοβαρότατης κρίσεως έχει καταβάλει τους μισθούς Δεκεμβρίου 2018, Ιανουαρίου 2019 και δώρο Χριστουγέννων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: