DEH

DEH

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Θ. Καρυπίδης στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Είπαμε και συνεχίζουμε να το λέμε, σε όλους τους τόνους, ότι τα νερά και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά και δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση να υπάρξει εκποίηση του δημόσιου πλούτου»

 
«Σε κάθε περίπτωση η θέση μας και η δέσμευσή μας είναι ξεκάθαρη: είπαμε και συνεχίζουμε να το λέμε, σε όλους τους τόνους, ότι τα νερά και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά και δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση να υπάρξει εκποίηση του δημόσιου πλούτου». Με τα παραπάνω λόγια ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας απάντησε σε σχετική επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Ελισάβετ Παναγιωτίδου για το τι μέλλει γενέσθαι και τις νεότερες τυχόν εξελίξεις για το ζήτημα της πώλησης ή μη των Μονάδων της ΔΕΗ στη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία ευρύτερα.
«Στο πρόσφατο Συνέδριο στα Κοίλα Κοζάνης ο Πρωθυπουργός δεν μας ενημέρωσε για το τι μέλλει γενέσθαι για τη ΔΕΗ. Έχετε δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψετε την πώληση καμίας Μονάδας στην περιοχή μας. Ενημερώστε μας κ. Καρυπίδη εάν εκτός από τη Σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου και τις εξαγγελίες σας ότι θα παραιτηθείτε εάν πωληθούν Μονάδες της περιοχής μας θα προβείτε σε κάποια άλλη ενέργεια;  Έχετε κάποια ενημέρωση για το θέμα;», η χαρακτηριστική ερώτηση της κας Παναγιωτίδου.
Άμεση η απάντηση του κ. Καρυπίδη: «….χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η Μονάδα 5 στην Πτολεμαΐδα, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο του τι θα κατέχει μετά το 2020 η Επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα μάρκετ τεστ. Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το 2021 δεν μπορεί να προχωρήσει καμία αποεπένδυση», είπε, για να στείλει ακόμη μια φορά το μήνυμά του προς όλους πως νερά και ενέργεια είναι αδιαπραγμάτευτα.
Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: