DEH

DEH

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Κοζάνη 13/12/2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ συνεχίζεται με αμείωτη έν-ταση. Με μια νέα επιχείρηση «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» επιδιώκουν να περάσουν σε χρόνο ρεκόρ την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση κάθε δημό-σιας κοινωνικής παροχής, την εγκαθίδρυση
καθεστώτος απόλυτης εργοδοτικής τρομοκρα-τίας και καταστολής.

Με μπαράζ ν/σχεδίων προωθούνται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, της υγεί-ας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, καταργούνται οι ΣΣΕ και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις αποικιακού τύπου, «απελευθερώνονται» οι απολύσεις. Αυξάνεται τρομακτικά η φτώχεια, η ανεργία και η ελαστική εργασία.

Μαζί με τη μισητή τρόικα των μαφιόζων-τοκογλύφων «δανειστών», υπογράφουν τον πιο κανιβαλικό προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες! Περικόπτουν άγρια κάθε είδους κοινωνι-κές δαπάνες (πάνω από 4 δις € για δαπάνες παιδείας, υγείας, ΔΕΚΟ), μισθούς και επιδό-ματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προγράμματα για δημόσιες επενδύσεις, επιχορηγή-σεις στους δήμους. Φορτώνονται απίστευτα φορολογικά βάρη ύψους 7,8 δις ευρώ στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.

Από την άλλη μεριά δίνουν προκλητικά κίνητρα στο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, κρατική επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και θέσεων εργασίας, κατάργηση οποιουδήποτε κρατι-κού-νομοθετικού ελέγχου στο όνομα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας). Αυξάνουν δραματικά τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μέσα στο 2011 θα ξοδέψουν 62 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους και χρεολύσια, πάνω από 1 δις € κάθε βδομάδα. Χωρίς το χρέος, το «έλλειμμα» των 20 δις του προϋπολογισμού θα γινόταν «πλεόνασμα». Μειώνουν δραστικά τη φορολογία των επιχειρήσεων από 24 σε 20%, με αποτέλεσμα μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζουν την σπατάλη των εξοπλισμών για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, την αύξηση των δαπανών για την καταστολή των εργαζομένων, τα ρατσιστικά πογκρόμ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Με αυτή την πολιτική δεν υπάρχει διέξοδος. Για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, για τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις ορέξεις των δανειστών και των τραπεζιτών «χρεώ-νουν» τη ζωή μας για τουλάχιστον 20 χρόνια, κηρύσσουν έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο. Θέλουν να μειώσουν την αξία της εργασίας μας, αφού «κοστίζουμε πολύ» και είμαστε αν-τικίνητρο για τις επενδύσεις τους. Οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν πείθουν κανένα εργα-ζόμενο. Η δύναμή τους -μέσω και του απόλυτου ελέγχου των ΜΜΕ αρχίζει να ραγίζει. Α-κόμα και οι εργαζόμενοι σε αυτά συγκρούονται με τους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των συλλογικών τους συμβάσεων.

Να κάνουμε την οργή μαζικό κίνημα ανατροπής.

Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε

• Ενάντια στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επίθεση!

• Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους,

• Για να ξεσηκωθούμε ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών, την ξεδιάντροπη υφαρπαγή της λαϊκής θέλησης.

• Για να μην πληρώσουμε το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους.

• Για την απαξίωση και διαπόμπευσή μας από τις κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους ως «τεμπέληδες», «συντεχνίες», «αντιπαραγωγικοί», «ρουσφετολόγοι» και «ανε-ύθυνοι». Λες και τον πλούτο αυτής της χώρας τον δημιουργούν οι λογιστές, οι manag-ers, οι χρηματιστές και οι τζογαδόροι.

• Για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκ-ρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μας ξεπουλάει χωρίς όρια! Συμφωνεί σε … κοινωνική ει-ρήνη με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση ώστε να «σωθεί ο δανεισμός της χώρας», ενώ ε-ξελίσσεται ένας πρωτοφανής κοινωνικός πόλεμος απέναντι στις δυνάμεις της εργα-σίας.

 Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή. Εδώ και τώρα μείωση του χρόνου εργασίας στο 7ωρο-35ωρο, μείωση όλων των ορίων συνταξιοδότησης, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, ίσο με τον βασικό μισθό, διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες, πλήρης ιατροφαρ-μακευτική περίθαλψη.

 Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

 Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΚΟ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΤΑ. Αντί για ιδιωτικές επενδύσεις «φαστ τρακ», δημόσιες επενδύσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών, με προστασία του περιβάλλοντος και με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, για να κινηθεί η παραγωγή, ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

 Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις και τα δημόσια κοινωνικά αγα-θά.

ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΣΕΒ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ στα ΧΕΡΙΑ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: