DEH

DEH

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

''ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ'' ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγορές και διεθνείς τοκογλύφοι, τρόικα και κυβέρνηση ληστεύουν καθημερινά το λαό μας. Ετοιμάζονται να εκποιήσουν κάθε υποδομή που έχτισε με το υστέρημά του, να ξεπουλήσουν κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου για να εισπράξουν διπλά και τρίδιπλα αυτά που οι ίδιοι έφαγαν.
Οι εργαζόμενοι με κομμένη την ανάσα ακούνε καθημερινά να ανακοινώνονται όλο και πιο σκληρά, αντικοινωνικά μέτρα που ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και τους σπρώχνουν με βίαιο τρόπο στη φτώχια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση. Ότι είχαν εχέγγυο για τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους σμπαραλιάζεται. Ότι τους έδινε στοιχειώδη αξιοπρέπεια καταδικάζεται ως έγκλημα ενάντια στις «αγορές» και κηρύσσεται εκτός νόμου. Η σταθερή δουλειά, ο αξιοπρεπής μισθός, τα κοινωνικά
δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά και η δημόσια περιουσία βάλλονται καθημερινά με πυρ ομαδόν από όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και η ίδια η ΔΕΗ βρίσκονται στο στόχαστρο αφού το «μνημόνιο» των τοκογλύφων και των δοσιλόγων απαιτεί να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, να ξεπουληθούν τα κομμάτια της για να απελευθερωθεί η ασύδοτη κερδοσκοπία ξένων και ντόπιων μονοπωλίων με ένα είδος πρώτης ανάγκης: το ηλεκτρικό ρεύμα.

- Αυτές τις μέρες τρόικα και κυβέρνηση αποφασίζουν για την «ανεξαρτητοποίηση» της Μεταφοράς και της Διανομής από τη ΔΕΗ. Αφού η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ τους έδωσε τη συγκατάθεσή της αποδεχόμενη τη διάσπαση της ΔΕΗ και «το μικρότερο κακό», τώρα αυτοί θα αποφασίσουν τον τρόπο διάσπασης που υπηρετεί καλύτερα τα μονοπώλια και τις τράπεζες που εκπροσωπούν.

- Οι λιγνιτικές μονάδες, τα ορυχεία, τα υδροηλεκτρικά μπαίνουν κι αυτά στο κρεβάτι του Προκρούστη με τα ξένα και ντόπια μονοπώλια να «σκοτώνονται» σαν τα κοράκια ποιος θα πρωταρπάξει τα φιλέτα και σε πόσο πιο εξευτελιστική τιμή. Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ αντί να οργανώσει αγώνες ενάντια στο κλείσιμο και το ξεπούλημα μονάδων κι ορυχείων ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης και στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων καταστρώνοντας μαζί με τη διοίκηση σενάρια για μείωση της λιγνιτικής παραγωγής και περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς μέσω υποθετικών «ανταλλαγών».

- Κυβέρνηση, ΜΜΕ, Μπακογιάννη, ΛΑΟΣ κι άλλοι δοσίλογοι του μνημονίου οργανώνουν «κυνήγι μαγισσών» ενάντια στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στα δικαιώματά τους. Ακριβώς ότι έγινε και στον ΟΤΕ, και στην Ολυμπιακή και στον ΟΣΕ! Ξαναθυμήθηκαν τις συκοφαντίες περί «ρετιρέ» και «παχυλών» μισθών για να απομονώσουν τους εργαζόμενους και να τους τσακίσουν. Γιατί η κάμψη της αντίστασης των εργαζομένων είναι όρος για να προχωρήσει η διάλυση και η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ηλεκτρενεργειακού τομέα. Για να πετσοκοπούν κι άλλο οι μισθοί και να καταργηθούν βασικά εργασιακά δικαιώματα. Για να ανοίξει ο δρόμος σε δραματικές αυξήσεις των τιμολογίων και μαζικές απολύσεις.

Στο χορό κι η διοίκηση της ΔΕΗ (Καθημερινή της 5/12/2010) μιλά για τους μισθούς και τα δικαιώματά μας ως «αγκυλώσεις που προέρχονται από τη μακρόχρονη πορεία της ΔEH ως μονοπώλιο… Θα πρέπει το συνδικάτο της ΓENOΠ να επιδείξει ωριμότητα και σε τέτοια θέματα.» Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ελπίζουν και πολύ περισσότερο απαιτούν από το συνδικάτο τους, την ΓΕΝΟΠ να μη δείξει επιτέλους τέτοιου είδους «ωριμότητα»! Αντί να αποδέχεται την κατάργηση των ΣΣΕ και να συνάπτει δάνεια με την όποια διοίκηση, να μπει μπροστά, να οργανώσει αγώνες για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και του μισθού μας. Να συντονίσει το βήμα της με άλλες ομοσπονδίες και συνδικάτα που αγωνίζονται, με όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Υπάρχει λύση μπροστά στον τεμαχισμό, τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Υπάρχει λύση για ρεύμα φθηνό για το λαό: Ανατροπή της απελευθέρωσης. Εθνικοποίηση του συνόλου του ηλεκτρενεργειακού τομέα σε μια ΔΕΗ Ενιαία και Καθετοποιημένη, 100% Δημόσια με Αποκλειστικότητα σε Παραγωγή–Μεταφορά-Διανομή, που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα λόγο να αποδεχτούμε τη θηλιά που μας σφίγγει το λαιμό. Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμιά υποχρέωση να αναγνωρίσει χρέη, που αποτελούν προϊόντα τοκογλυφίας, ρεμούλας και κερδοσκοπίας.

Πρέπει να ενεργοποιήσουμε την πιο δυνατή ψήφο που διαθέτει κάθε εργαζόμενος. Κι αυτή δεν δίνεται στην κάλπη, αλλά στο δρόμο! Στις 15 Δεκέμβρη, στην Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων, πρέπει να νεκρώσει κάθε χώρος δουλειάς και να πλημμυρίσει η Αθήνα και κάθε πόλη.

Δεν απεργούμε για τον Παναγόπουλο και για καμιά συνδικαλιστική ηγεσία. Απεργούμε για μας! Για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας! Είναι δική μας. Είναι ότι έχουμε. Ας μην επιτρέψουμε να την τσαλαπατήσουν και να την εκποιήσουν. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο ξεκάθαρα θα σταλεί το μήνυμά μας.

Να κάνουμε την οργή μαζικό κίνημα ανατροπής! Στις 15 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Ενάντια στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επίθεση!

- Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, να μη γίνουμε μια ακόμη φορά τα θύματα της «νέας ανάπτυξης» που ετοιμάζει το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του.

- Για να ξεσηκωθούμε ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών, την ξεδιάντροπη υφαρπαγή της λαϊκής θέλησης.

- Για να μην πληρώσουμε το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους.
- Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή. 7ωρο-35ωρο, μείωση όλων των ορίων συνταξιοδότησης, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΚΟ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΤΑ.

Αντί για ξεπούλημα στους ιδιώτες, διεκδικούμε δημόσιες επενδύσεις για τις λαϊκές ανάγκες, με προστασία του περιβάλλοντος και με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο. Για να ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση της χώρας, για να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

1 σχόλιο:

kostas είπε...

Ποιός υπογράφη αυτό το κείμενο ?? αποστολέας δηλαδή, δεν έχει όνομα ??