DEH

DEH

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

''Τους σκληρά εργαζόμενους δεν θα τους συναντήσετε στις τηλεοράσεις γιατί είναι σκαρφαλωμένοι στους πυλώνες!''

Αγαπητοί φίλοι, στέλνουμε αυτή την επιστολή, θέλοντας να προστατεύσουμε και να διαχωρίσουμε την εικόνα των 100-200 εργαζομένων που βλέπετε... στις τηλεοράσεις, που σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτική, από τον κύριο όγκο των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ας σκεφτούμε ότι εργαζόμενος στη ΔΕΗ είναι και αυτός που σε συνθήκες χιονοθύελλας, επάνω στη κορυφή του βουνού, θα ανέβει στο πυλώνα να αποκαταστήσει μία διακοπή. Φυσικά αυτόν δεν θα τον
συναντήσετε ποτέ, γιατί με τέτοιες συνθήκες πιθανόν ούτε από το σπίτι σας δεν θα μπορείτε να βγείτε.
Το πλήθος των εργαζομένων στο τεχνικό κομμάτι (ορυχεία, σταθμούς παραγωγής, δίκτυο) είναι 19.041 στο σύνολο των 22.582 εργαζομένων.
Στοιχεία: ΔΕΗ «Ετήσιος Απολογισμός 2009»
http://www.dei.com.gr/Documents/DEH%20Deltio%202009%20GR%20gray.pdf
Θα ήταν επίσης χρήσιμο αν κάποιος επιθυμούσε να επισκεφτεί ένα ορυχείο ή ένα σταθμό παραγωγής, να δει πως και σε ποιές συνθήκες εργάζονται όλα αυτά τα "κομματικά κοπρόσκυλα", "τεμπελχανάδες", "παράσιτα", ή όπως αλλιώς αποκαλούνται, ώστε να αποκτήσει προσωπική άποψη, πέρα από αυτά που τον πληροφορούν οι διάφοροι εργατικοί MEGAλοδημοσιογράφοι.
Ας δούμε όμως και μερικά στοιχεία σχετικά με το πλήθος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αλλά και σε χώρες που μας πλασάρονται σαν πρότυπα παραγωγικότητας.
Στην Γερμανία, η RWE εξυπηρετεί 30 εκατ. παροχές και διαθέτει 70.730 εργαζόμενους, στη δε Γαλλία η EDF εξυπηρετεί 31 εκατ. παροχές και διαθέτει 169.000 εργαζόμενους. Η θυγατρική της γαλλικής EDF (EDF Energy) στην Αγγλία εξυπηρετεί 5.7 εκατ. παροχές και διαθέτει 13.158 υπαλλήλους, συνολικά δε απασχολεί πάνω από 20.000 εργαζόμενους. Η γνωστή μας και στη Ελλάδα Αυστριακή Verbund για 220.000 παροχές στην Αυστρία απασχολεί 2.820 εργαζόμενους.
Η ΔΕΗ σήμερα εξυπηρετεί 7,5 εκατ. παροχές και διαθέτει 22.046 εργαζόμενους.
(πυγές των παραπάνω : www.dei.gr/, http://www.rwe.com/,http://www.edf.com/, http://www.wikipedia.org/)
Κλείνοντας για τη ΔΕΗ, θα θέλαμε να θέσουμε έναν προβληματισμό και ευκαιρία για αναζήτηση. Πώς είναι δυνατόν μία επιχείρηση που είναι γεμάτη ‘τεμπέληδες’, που πουλάει το προϊόν της στη φτηνότερη τιμή στην Ευρώπη, που παρέχει κοινωνικά τιμολόγια σε σεισμοπαθείς, πολύτεκνους, αγρότες, που παρέχει ρεύμα σε κάθε ορεινό ή ακριτικό χωριό των 30 κατοίκων (πέρα από κάθε επιχειρηματική ή οικονομική λογική), τελικά να έχει καθαρά κέρδη 700 εκατομμύρια ευρώ και να έχει πληρώσει και στο ελληνικό κράτος 300 εκατομμύρια φόρο (χρήση 2009);
Με εκτίμηση,
Μερικοί ακόμα ''τεμπελχανάδες'' της ΔΕΗ, που έχουν πάθει αρκετές φορές εργατικά ατυχήματα, που έχουν ξημερωθεί πολλές φορές στη ζωή τους φτιάχνοντας βλάβες κάτω από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, που έχουν περάσει ελάχιστες φορές γιορτές με την οικογένειά τους και που αισθάνονται ότι το κομμάτι ψωμί που προσφέρουν στα παιδιά τους, το κερδίζουν κυριολεκτικά με ιδρώτα και αίμα, παρόλο που η τεχνική εμπειρία τους, ή σε ορισμένες περιπτώσεις το πτυχίο τους θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει πολύ ευκολότερες συνθήκες εργασίες. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας είπε οτι είχαμε λεφτά ενώ δεν είχαμε...

Μας είπε οτι δεν θα περικόψει άλλο μισθούς και συντάξεις και αντί αυτού συνεχίζει να εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό με επιπλέον περικοπές...

Μας μίλησε για ανάπτυξη...με χιλιάδες άνεργους, κλείσιμο επιχειρήσεων,χρεωκοπημένα νοικοκυριά και νέο κύμα μετανάστευσης πολιτών σε άλλες χώρες.

Μας μίλησε για απόδωση ευθυνών και αντί αυτού βλέπουμε υπόθαλψη και ατιμωρησία...

Μας μίλησε για περιορισμό των δαπανών χωρίς να καν να σκέπτεται μείωση του αριθμού των βουλευτών και του προσωπικού της βουλής.

Μας μίλησε με ψεύτικη γλώσσα και ζητά θυσίες χωρίς αντίκρυσμα.
Μας μίλησε για την κυβέρνηση ,τους υπουργούς και τους βουλευτές, ενώ στην πραγματικότητα μας κυβερνούν ανδρείκελα και άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις.

Μας μίλησε για υπευθυνότητα και κρίσιμες αποφάσεις οταν ο ίδιος και οι υπουργοί του κάνουν πλέον δουλειά γραφείου,συνεχίζουν να πληρώνονται με παχυλούς μισθούς, ενώ θα έπρεπε να αμοίβονται με τα 740 ευρώ!!! του ιδιωτικού τομέα.

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΝΩ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ...