DEH

DEH

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Επειδή πιστεύω  ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να λέγονται δημόσια, θεώρησα σωστό να σχολιάσω κάποια σημεία της Ανοιχτής Επιστολής του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ.
Αγαπητέ Πρόεδρε.
Επέτρεψέ μου να αναφερθώ σε κάποια σημεία της επιστολής σου, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του συνεταιρισμού και από την άλλη πλευρά.
Όσον αφορά την ελλειπή ενημέρωση του site του συνεταιρισμού αυτό οφείλεται στην ανακατασκευή του site εν όψη της λειτουργίας του e-shop του συνεταιρισμού.
Κανένας "ευνόητος" λόγος δεν υφίσταται Και τίποτα απολύτως δεν έχει κάνει εν κρυπτώ η παρούσα Διοίκηση του Συνεταιρισμού.
Όλα όσα γράφονται στην επιστολή σου περί Γενικής συνέλευσης και αλλαγής σκοπού του καταστατικού δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Στην Γενική Συνέλευση ήταν παρόντα 290 άτομα περίπου και ψήφισαν τα 276 (Η μεγαλύτερη συμμετοχή μελών τα τελευταία χρόνια ).
Για την μεταβολή του σκοπού το καταστατικό μας προβλέπει στο άρθρο 12 παρ. 8 ότι αν δεν υπάρξει απαρτία στις 2 πρώτες συνελεύσεις, η τρίτη και τελευταία γίνεται με τα παρόντα μέλη που ο αριθμός τους δεν πρέπει να είναι λιγότερος από 60. Στα παρόντα μέλη  χρειάζεται να ψηφίσουν υπέρ της τροποποίησης τα 3/4 των ψηφισάντων.
Δεν καταλαβαίνω το λόγο που "κάποιοι" δεν ήθελαν να γίνει η τροποποίηση του καταστατικού για να μπορέσει ο συνεταιρισμός να εισπράττει κάθε χρόνο 35.000 ευρώ από το Φ/Β πάρκο που περιήλθε στην κατοχή του μετά από δικαστική απόφαση.
Όσον αφορά το "χαράτσι" των 6 ευρώ Που μπήκε πριν 13 χρόνια, αυτό αποφασίζεται για το αν θα συνεχιστεί κάθε 3 χρόνια με απόφαση Γενικής συνέλευσης. Να σημειωθεί ότι όλες οι αποφάσεις για το 6ευρω ήταν ομόφωνες. Υπέρ ψήφιζαν και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ανήκουν στις Δημοκρατικές δυνάμεις και στις δυνάμεις της προόδου.
Το "τοκογλυφικό επιτόκιο" που αναφέρεσαι δεν είναι τίποτα παραπάνω απο έξοδα διαχείρισης των διατακτικών  και του κόστους χρήματος που προκύπτει από την μετακίνηση των υποχρεώσεων προς τα πίσω επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν στην ώρα τους παρά πολλά μέλη. Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Δ.Σ. την πρόταση για το εν λόγω ποσοστό την έκαναν τα μέλη της παράταξή σου και υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ..
Κανένας εξαναγκασμός σε εθελούσια εργαζομένων και καμία εκδίωξη  δεν έγινε από την παρούσα Διοίκηση του Συνεταιρισμού.
Απολύσεις γίνανε μόνο σε εργαζόμενους που έβλαψαν τον συνεταιρισμό με διάφορους τρόπους, άσχετα αν κάποιοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου γιατί προφανώς "κάποιο λόγο" θα είχαν .
Το μόνο σίγουρο Αγαπητέ Πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ είναι ότι  οι συνέταιροι απαιτούν ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!!!
Γιάννης Αβραμίδης
Πρόεδρος Π.ΣΥ.Π. ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: