DEH

DEH

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Επίσκεψη Θωμά στην Μεγαλόπολη: Ο υφυπουργός προσπάθησε αλλά δεν έπεισε κανέναν!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου η επίσκεψη του υφυπ. Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά στην Μεγαλόπολη.
Η επίσκεψη ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί από την 4η μονάδα Μεγαλόπολης , όπου ο κ. υφυπουργός περιηγήθηκε στους χώρους της 4ης και της 5ης μονάδας, στα Ορυχεία και στην Τηλεθέρμανση. Μετά είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων και στην συνέχεια με στελέχη της ΔΕΗ. Μαζί του ήταν εκ μέρους της ΔΕΗ ο κ. Κοπανάκης Ιωάννης , ενώ τον συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος.
Στην πύλη της μονάδας 4 οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και τα παράπονα τους στον κ. Θωμά αλλά και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε με ένα γρήγορο πέρασμα από την πίστα ΜΧ Μεγαλόπολης και το Αρχαίο Θέατρο για να καταλήξει στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης όπου τον περίμεναν εργαζόμενοι και πολίτες. Την ώρα που πήγαν να μπουν στο Δημαρχείο οι πολίτες , η Αστυνομία τους σταμάτησε με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση αλλά με την παρέμβαση του Δημάρχου το θέμα λύθηκε αμέσως.
Από το πρωί υπήρχε μεγάλη παρουσία της Αστυνομίας στον χώρο του Δημαρχείου , κάτι που οι εργαζόμενοι το κατήγγειλαν.
Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έγινε συζήτηση με δημοτικούς συμβούλους παρουσία σχετικά λίγων πολιτών.
Στην συζήτηση που έγινε στο Δημαρχείο για ακόμη μια φορά άπαντες έθεσαν στον κ. Θωμά την απαίτηση όλης της κοινωνίας να μην ισχύσουν οι ημερομηνίες και οι αποφάσεις για κλείσιμο των μονάδων το 2022 και το 2023. Όλοι οι ομιλητές έθεσαν ατράνταχτα επιχειρήματα και πολύ σοβαρά ερωτήματα αλλά η στάση του υφυπουργού ήταν αμετακίνητη.
Παρακολούθησα την επίσκεψη Θωμά από το πρωί και η εντύπωση που μου έμεινε είναι ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει μια σοβαρή απόφαση που θα φέρει τον ξαφνικό θάνατο στην Μεγαλόπολη και ότι και αν γίνει δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Η Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της , έχουν ένα συγκεκριμένο αφήγημα που επαναλαμβάνουν και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω.
Ο κ. Θωμάς δεν κατάφερε να πείσει και να καθησυχάσει κανέναν. Θα περιμένουμε το καλοκαίρι να μας παρουσιάσουν τα τελικά σχέδια για την μετάβαση και μετά η κυβέρνηση θα κλείσει τις μονάδες άσχετα αν έχουν προχωρήσει κάποια πράγματα ή όχι. Καμία καθαρή κουβέντα για αποκαταστάσεις των ορυχείων, καμία λέξη για το πως μπορεί να κλείσουν οι μονάδες αλλά να μην τελειώσει η περιοχή. Κανείς δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι πριν χαθούν εργασίας θα μπορούν να δημιουργηθούν νέες. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πότε θα αρχίζουν να υλοποιούνται όλα αυτά που εξαγγέλλονται.
Αρνητικό σημείο της ημέρας ότι οι πολίτες της Μεγαλόπολης επέλεξαν να κάνουν κάτι άλλο σήμερα και δεν ήρθαν στο Δημαρχείο να δουν, να ακούσουν, να ρωτήσουν, να διαμαρτυρηθούν. Πολύ μικρή η παρουσία του κόσμου και σίγουρα ο κ. Θωμάς θα μπορεί από σήμερα να πει στους υπόλοιπους της Κυβέρνησης ότι εδώ στην Μεγαλόπολη έχουμε αποδεχθεί, ότι θεωρούμε δεδομένο το κλείσιμο των μονάδων. Δυστυχώς είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, τα μηνύματα που στέλνουμε σαν κοινωνία είναι εναντίον μας και σύντομα θα το μετανιώσουμε.
O κ. Θωμάς γύρισε σήμερα όλη την Μεγαλόπολη και την ΔΕΗ. όπου και αν πήγε , με όποιον και αν μίλησε άκουγε μόνο ότι η απόφαση για κλείσιμο των μονάδων είναι απαράδεκτη και δεν γίνεται αποδεκτή. Αυτός ήρεμος και νηφάλιος επαναλάμβανε μονότονα τα ίδια πράγματα. Δεν έπεισε κανέναν για τις προθέσεις της Κυβέρνησης αλλά από την άλλη , ήρθε και έφυγε σαν να έκανε βόλτα στην εξοχή. Για ακόμη μια φορά θα ξαναπώ, έρχονται μαύρες μέρες για την Μεγαλόπολη.
 
Αλεβίζος Παναγιώτης
 
δείτε επίσης μια σύντομη συνέντευξη και φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: