DEH

DEH

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Η ΔΕΗ έχασε το 10% των πελατών της το 2019!

Πάνω από 627.000 πελάτες της ΔΕΗ, σχεδόν το 10% του συνόλου, την εγκατέλειψαν μέσα στο 2019 και υπέγραψαν συμβάσεις προμήθειας ρεύματος από ιδιώτες παρόχους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι μετακινήσεις, οι οποίες ήταν σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κατά την οποία έφτασαν τις
338.000, πήραν διαστάσεις χιονοστιβάδας στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 λόγω των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως έχει γράψει το «Σin», σε συνδυασμό με τη μείωση κατά 50% της έκπτωσης συνέπειας, που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.
Στο τέλος του 2019, η ΔΕΗ εξυπηρετούσε το 53% της αγοράς στους καταναλωτές μέσης τάσης, ενώ στο σύνολο του τομέα της ενέργειας αντιπροσωπεύει το 72%.
Η εικόνα ...μετανάστευσης από τη ΔΕΗ προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Οι ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος υπολογίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου εξυπηρετούσαν περίπου 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ συνεχίζουν το μπαράζ προσφορών με ελκυστικά πακέτα που περιλαμβάνουν και παροχή φυσικού αερίου για θέρμανση και μαγείρεμα.
Στη ΔΕΗ παραμένουν υποχρεωτικά δύο μεγάλες ομάδες καταναλωτών. Η πρώτη περιλαμβάνει τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), οι οποίοι το 2019 έφτασαν στις 513.000 και ήταν λιγότεροι από τις προηγούμενες χρονιές κατά τις οποίες ξεπερνούσαν τις 650.000, λόγω της θέσπισης αυστηρότερων κριτηρίων ένταξης στο σύστημα επιδοτήσεων.
Στη δεύτερη εντάσσονται περίπου 135.000 καταναλωτές που έχουν καταπέσει στην «καθολική υπηρεσία». Πρόκειται για κακοπληρωτές που είχαν συνδεθεί με ιδιώτες παρόχους, οι οποίοι όμως προχωρούν σε διακοπή της παροχής σε καταναλωτές που δεν έχουν εξοφλήσει περισσότερους από δύο συνεχόμενους λογαριασμούς.
Για κοινωνικούς λόγους, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να τους δώσει ρεύμα αλλά με αυξημένο κατά 12% τιμολόγιο, ενώ οι καταναλωτές αυτής της κατηγορίας στην πλειονότητά τους συνεχίζουν να μην πληρώνουν. Η ΡΑΕ κάνει σε τακτά διαστήματα διαγωνισμό για την παροχή αυτής της υπηρεσίας, αλλά η ΔΕΗ ώς τώρα υποβάλλει τη μοναδική προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: