DEH

DEH

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Περιστέρης: Η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει θετική για συνεργασία με τη ΔΕΗ στα υδροηλεκτρικά

«Η νέα διοίκηση της ΔΕΗ, με το νέο επιχειρησιακό της σχέδιο, πιθανότητα θα κάνει πιο εντατικές τις προσπάθειες για κοινές επενδύσεις με τον ιδιωτικό τομέα», εκτίμησε ο Γιώργος Περιστέρης.
Το «πράσινο φως» για την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 17 σεντς ανά μετοχή ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τέρνα Ενεργειακή.
Αναλύοντας το νέο επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ ο
πρόεδρος της Τέρνα Ενεργειακή, Γιώργος Περιστέρης, εξήγησε ότι «για αρκετά χρόνια η Τέρνα Ενεργειακή έκανε προτάσεις στις διοικήσεις της ΔΕΗ για διάφορα επενδυτικά σχέδια, που αφορούν κυρίως στην αξιοποίηση του υδροηλεκτρικού δυναμικού. Οι διοικήσεις της ΔΕΗ διαχρονικά εμφανίστηκαν θετικές μεν, χωρίς διάθεση δε για επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης των εν λόγω προτάσεων».
«Η νέα διοίκηση της ΔΕΗ, με το νέο επιχειρησιακό της σχέδιο, πιθανότητα θα κάνει πιο εντατικές τις προσπάθειες για κοινές επενδύσεις με τον ιδιωτικό τομέα», εκτίμησε ο κ. Περιστέρης.
Σε άλλο σημείο της εισήγησής του ο πρόεδρος της Τέρνα Ενεργειακή εξέφρασε την ανάγκη προώθησης της τεχνολογίας της αντλησιοταμίευσης, καθώς τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θεωρείται η πιο αποδοτική και ώριμη τεχνολογία αποθήκευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: