DEH

DEH

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: «Πρέπει να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες – Να προστατευτεί ο πληθυσμός»

gouna-lignitis-1
(σ.σ.) Συνεχίζεται ο τεράστιος ντόρος με τη μεταλιγνιτική εποχή και το ζητούμενο είναι πως θα προστατευθεί ο πληθυσμός από αυτή την επερχόμενη εξέλιξη. Η Καστοριά που βρίσκεται ήδη εδώ και χρόνια στη μεταγουνοποιητική εποχή δεν συγκινεί κανέναν.
Κανείς δεν μιλά για εκστρατεία, σχέδιο, χρηματοδοτήσεις κλπ που πρέπει να πέσουν στο τραπέζι για να αντιμετωπίσει η περιοχή που έζησε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τον μονοεπαγγελματισμό της γούνας η οποία σβήνει, την τραγική κατάσταση που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Να ναι άραγε η κυβερνητική μυωπία που φταίει, ή η πολιτική, αυτοδιοικητική, συνδικαλιστική και κοινωνική ανεπάρκεια της Καστοριάς της οποίας ο πληθυσμός κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο να μοιάσει στους ανήμπορους και γονατισμένους πολιορκημένους του Μεσολογγίου που το μόνο που μπορεί να περιμένουν είναι μία ηρωική έξοδος με τα ανάλογα δραματικά ιστορικά αποτελέσματα…Κοκορομαχίες και κακαρίσματα πολιτικών, ναρκισσισμοί και αυταρέσκεια αυτοδιοικητικών, μούδιασμα συνδικαλιστών και παραπληγικό διανοητικό κενό στη χάβρα της τοπικής κοινωνίας, που μέχρι στιγμής μοιάζει υπνωτισμένη και αρκείται στα βασικά: «μαμ κακά και νάνι»! Δώσε Χατζηγιάννη και σου μπλοκάρουμε την πόλη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με κίνδυνο να ποδοπατηθούμε σαν τους προσκυνητές στη μέκκα. Δώσε ψευδαίσθηση πολιτισμού με εικονικά πολιτιστικά προγράμματα νηπιαγωγικού επιπέδου και θα ρεκάζω «Ωσαννά!» στον νέο μεσσία! Δώσε ίντριγκα για το φυσικό αέριο και θα λέω: «Σφάξε με αγά μου το γουστάρω!» Διώξε μου τα παιδιά μου στην ξενιτιά! Άφησε με μόνο να ξυπνάω με εφιάλτες τις νύχτες γιατί δεν τα βγάζω πέρα πια! Όλα είναι μια ιδέα, σαν το «ψωμί και ελιά και Κώτσο Βασιλιά»! Έτσι είναι αφέντη μου, έτσι…Άσε τους σιούρδους να στήνουν το παιχνίδι…Εμείς είμαστε περήφανοι, βέροι Καστοριανοί! Και επαρχιώτες και χωρικοί είμαστε, αλλά και πάλι περήφανοι, σαν τη μαντάμ Σουσού! Τι να μας πουν οι σιούρδοι εμάς! Άστους να παίζουν με την εξουσία, εμείς τη «βγάζουμε» την εξουσία, δικιά μας είναι…Δικιά μας…Θα την πολεμήσουμε; Θα παραπονεθούμε; Θα γκρινιάξουμε; Θα μας περιγελά ο κόσμος!
Διαβάστε ακόμη μια είδηση που λέει ότι η μεταλιγνιτική περίοδος που ΘΑ έρθει, πουλάει. Η μεταγουνοποιητική πραγματικότητα που ΕΙΝΑΙ εδώ, λέγεται απλά κανονικότητα…Μια απλή Παρακευή ας πούμε ή μια κανονική Δευτέρα…
Γράφει το worldenergynews.gr:
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα συσταθεί διυπουργική που θα αναλάβει τη μετάβαση από τον λιγνίτη
Οι λιγνιτικές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να κλείσουν, είναι ξεπερασμένες και κοστοβόρες, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
«Το κόστος της μετάβασης στην “πράσινη οικονομία” έχει πολλαπλές αναγνώσεις.
Οι λιγνιτικές μονάδες στη Β. Ελλάδα πρέπει να κλείσουν, αφού είναι ξεπερασμένες και κοστοβόρες», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Όπως εξήγησε, «δεν είναι μόνο το διοξείδιο του άνθρακα που επιβάλει το κλείσιμο των λιγνιτικών στη Δυτική Μακεδονία.
Είναι όλη η ποιότητα ζωής στην περιοχή.
Το στοίχημα μας είναι να προστατευτεί ο πληθυσμός».
Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εντός των επόμενων εβδομάδων θα συσταθεί διυπουργική που θα αναλάβει τη μετάβαση από τον λιγνίτη.
Εντός του α’ 3μηνου του 2020 θα παρουσιαστεί το σχέδιο μετάβασης και ανάπτυξης νέων μορφών ενέργειας.
«Να κάνουμε τη Δ. Μακεδονία πρότυπο στη μετάβαση από τον λιγνίτη σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας», διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

oladeka.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: