DEH

DEH

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Διάλογο σε κλειστά γραφεία θέλει η Κυβέρνηση – Στην Αθήνα κάλεσε ο κ. Θωμάς εκπροσώπους από την Μεγαλόπολη!

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο στο Καφενείο , ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς αρνείται να επισκεφτεί την Μεγαλόπολη και να συζητήσει με τους εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης των εργαζομένων και των φορέων, επειδή κάποιοι (όπως ο ίδιος είπε) του είπαν ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις!
Το καινούργιο νέο είναι ότι εδώ και 3 ημέρες , ο κ. Θωμάς έχει μιλήσει με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλο και του ζήτησε να γίνει μια συνάντηση στην Αθήνα στο γραφείο του , στην οποία θα συμμετέχουν: Ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων και ένας εκπρόσωπος των φορέων. Σύνολο δηλαδή 6-7 άτομα.
Με λίγα λόγια: Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης πήγαν στην Δυτική Μακεδονία και επισκέφτηκαν όλους τους Δήμους. Στην Μεγαλόπολη δεν έρχονται γιατί φοβούνται αλλά θέλουν από την άλλη να τραβήξουν στα γραφεία στην Αθήνα 6-7 άτομα να κάνουν διάλογο. Αυτή δυστυχώς είναι η νοοτροπία τους. Αυτή είναι η δημοκρατία που πιστεύουν.
Στην Μεγαλόπολη τώρα γίνονται συνεννοήσεις εδώ και 3 ημέρες τι θα γίνει. Να πάνε οι εκπρόσωποι μας στην Αθήνα η όχι; Από την μια μεριά πρέπει οπωσδήποτε να γίνει διάλογος. Αλλά αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνει εδώ στην Μεγαλόπολη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι οι συνομιλίες σε κλειστά γραφεία στην Αθήνα δεν είναι διάλογος με την τοπική κοινωνία.
Ακόμα και αν γίνει αυτή συνάντηση, κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να έρθει στην Μεγαλόπολη. Εκτός και αν η Κυβέρνηση πιστεύει ότι όλα θα γίνονται στα γραφεία των υπουργών στην Αθήνα.
Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με παρατάξεις η με συνδικάτα. Πρέπει άπαντες στην Μεγαλόπολη να καταλάβουν ότι αν αποφασίσουν να πάνε αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, τότε αυτόματα έχουν δώσει την χαριστική βολή στο δημόσιο διάλογο. Ο οποίος πρέπει να γίνει εδώ στην Μεγαλόπολη, παρουσία όσων πολιτών θέλουν να τον παρακολουθήσουν.
Είναι αστείο να υπάρχει η δικαιολογία ότι θα γίνουν επεισόδια. Ξέρει πολύ καλά ο κ. Θωμάς και όλη η Κυβέρνηση ότι εδώ στην Μεγαλόπολη έχει πολλούς υποστηρικτές που θα τους υποδεχθούν σαν μεσσίες. Το ξέρουν πολύ καλά αλλά επίτηδες δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις. Η συγκεκριμένη άρνηση κρύβει μέσα της πολύ μεγάλο παρασκήνιο, άλλωστε εδώ στο Καφενείο σας το είχαμε γράψει. Και δεν έρχεται λοιπόν ο κ. Θωμάς αλλά και καλεί για διάλογο στο γραφείο του. Ακριβώς όπως το είχαμε προβλέψει.
Ελπίζω οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Μεγαλόπολης να αντιληφθούν τι γίνεται και να μην δεχθούν να πάνε αύριο στην Αθήνα. Είναι η προσωπική μου άποψη, δεν προσπαθώ να την επιβάλω σε κανένα, απλά την εκφράζω. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει σαν Μεγαλόπολη να απαιτήσουμε αυτός ειδικά ο διάλογος με την Κυβέρνηση, πρέπει να γίνει εδώ στην Μεγαλόπολη.
Ας έρθει η Κυβέρνηση εδώ να μας εξηγήσει τις αποφάσεις της και να μας πει τα σχέδια της. Ας έρθει επιτέλους και ο κ. Βλάσης ο Βουλευτής μας. Είμαστε υπεύθυνοι και πολιτισμένοι, δεν είμαστε τραμπούκοι όπως θέλει να μας παρουσιάσει ο κ. Υφυπουργός. Όλες οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν εδώ. Αν γίνουν στην Αθήνα μεταξύ ολίγων , τότε πολύ εύκολα ο κάθε πολίτης θα ισχυρίζεται στο μέλλον διάφορα σενάρια και συνωμοσίες. Ακόμα ένας λόγος που για τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να γίνεται διάλογος με την παρουσία όλων των πολιτών και φυσικά την καταγραφή τους σε βίντεο για να μην ξεχνάμε στο μέλλον τι έχει ειπωθεί.

Αλεβίζος Παναγιώτης
https://kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: