DEH

DEH

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

«Χρυσά κουτάλια» για τους επικεφαλής των μεγάλων ΔΕΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη 
Τα κορυφαία διοικητικά στελέχη των μεγάλων ΔΕΚΟ φαίνεται ότι είναι οι μόνοι πολίτες που βγήκαν από τους περιορισμούς των μνημονίων και θα μπορούν να έχουν καλύτερες αμοιβές, ενδεχομένως πάνω και από αυτές του πρωθυπουργού!
Είναι μια πληροφορία που είχε διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα, συνοδευόμενη με επιχειρήματα του τύπου «οι αμοιβές δεν είναι ελκυστικές για στελέχη της αγοράς»... Προς το παρόν δεν επαληθεύονται παράλληλες διαρροές για απελευθέρωση των προσλήψεων προσωπικού, με παράκαμψη του ΑΣΕΠ, που θα επιστρέψει την Ελλάδα στην εποχή του «Μαυρογιαλούρου».
Με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 212 του πολυνομοσχεδίου, προστίθεται νέα κατηγορία στο άρθρο 28 του 4354/2015 που καθορίζει τις αμοιβές των δικαστικών και των γιατρών του ΕΣΥ, για να περιλάβει προέδρους, διευθύνοντες και εντεταλμένους συμβούλους δημόσιων επιχειρήσεων και των θυγατρικών.
Οι τελικές απολαβές τους, που είχαν εξισωθεί από το 2009 με αυτές των γενικών γραμματέων στα υπουργεία, θα περιλαμβάνουν επίσης μπόνους απόδοσης και πρόσθετες αποζημιώσεις, που θα μπορούν να φτάνουν έως και το 90% του αρχικού μισθού τους.
Η ευεργετική ρύθμιση εφαρμόζεται σε δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας ή του ομίλου υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.
Η διάταξη φωτογραφίζει τους διοικούντες μεγάλων ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους την κερδοφόρα ΕΥΔΑΠ αλλά και τη «χρεοκοπημένη» ΔΕΗ με τις θυγατρικές της.
Με άλλη διάταξη θα αποδοθούν στη ΔΕΗ τα έσοδα από Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΟ) της περιόδου 2007-2011, που είχαν... ξεχαστεί με τη νομοθετική ρύθμιση του 2012 και εντοπίστηκαν στις αρχές του χρόνου. Εκτιμάται ότι το ποσό θα διαμορφωθεί γύρω στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ταμειακών αναγκών της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: